Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024

Πειραιάς: Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης του Μικρολίμανου (φωτογραφίες)

 

Ομόφωνα ψηφίστηκε χθες, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά, η έγκριση της μελέτης του έργου: «Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (Μικρολίμανο)».

Η ανάπλαση αφορά μια έκταση περίπου 15,6 στρεμμάτων και προβλέπει δρόμους ήπιας κυκλοφορίας με μεγάλα πεζοδρόμια, ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους περιπάτου και αναψυχής με δενδροφύτευση, ώστε να μετατραπεί η περιοχή αυτή σε χώρο αναψυχής, τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης.

Τα σχέδια (εδώ και πολλά χρόνια), προβλέπουν την κατεδάφιση των αυθαίρετων κατασκευών (πέργκολες), με τραπέζια και καρέκλες, που υπάρχουν κατά μήκος της θάλασσας. Τα τραπεζοκαθίσματα θα μεταφερθούν στην απέναντι πλευρά, δηλαδή μπροστά από τα καταστήματα και έτσι εκεί που είναι σήμερα οι πέργκολες θα δημιουργηθεί χώρος περιπάτου με παγκάκια και ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα.

Ο προϋπολογισμός του έργου της ανάπλασης του Μικρολίμανου ανέρχεται σε 5.700.000 ευρώ, η χρηματοδότηση είναι από την Περιφέρεια Αττικής και τα έργα θα πραγματοποιηθούν από το Δήμο Πειραιά.

 

Το Μικρολίμανο πριν από αρκετές δεκαετίες

 

Το Μικρολίμανο τα τελευταία χρόνια

 

… και όπως θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των έργων

 

Σημείωση: Οι φωτογραφίες και φωτορεαλιστικές απεικονίσεις είναι από τη μελέτη ανάπλασης του Μικρολίμανου, που αναρτήθηκαν στο site του δήμου Πειραιά.