Παρασκευή 29 Μαϊου 2020

Πήλιο: Προσέλκυση αθλητικού τουρισμού θα φέρει η κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Ζαγοράς

Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του νέου κλειστού γυμναστηρίου στη Ζαγορά του Πηλίου, όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 2,1 εκατ. ευρώ και το επόμενο διάστημα η Ζαγορά και γενικότερα η περιοχή του Πηλίου αναμένεται να αποκτήσει ένα σύγχρονο γυμναστήριο.

Το συγκρότημα του κλειστού γυμναστηρίου ολοκληρώνεται σε έκταση του τοπικού δήμου, που βρίσκεται εκτός ορίων του οικισμού Ζαγοράς στη θέση ΚΟΤΡΩΝΙ – ΑΘΩΝΑ και έχει επιφάνεια εμβαδού 1.455 τ.μ.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Αποτελείται από τρία βασικά τμήματα:

α. Την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής όπου θα χρησιμοποιείται για καλαθοσφαίριση (basketball), πετοσφαίριση (volleyball) και για οποιαδήποτε άλλη χρήση. Το δάπεδο του γηπέδου θα είναι ξύλινο (παρκέ), διαστάσεων 22,70×34 μ. με ελεύθερο ύψος 9,20 μ.

β. Το συγκρότημα των βοηθητικών της αίθουσας χώρων, που θα εξυπηρετούν αθλούμενους, προπονητές και διαιτητές, τους χώρους διοικητικής υποστήριξης, την αποθήκη οργάνων και το μηχανοστάσιο.

γ. Τις κερκίδες χωρητικότητας 390 θεατών, τους χώρους εισόδου στις κερκίδες από τον περιβάλλοντα χώρο, χώρους υγιεινής (W.C.) για το κοινό, ένα μικρό κυλικείο και μία αποθήκη. 

Το κτήριο, που θα περιλαμβάνει και εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης, προσαρμόστηκε στις τοπικές συνθήκες για τη διαφοροποίηση του και την αναγνωρισιμότητα του και τη λειτουργία του ως σημείο αναφοράς στον οικισμό.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με παλαιότερη δήλωση του δημάρχου Ζαγοράς Μουρεσίου, Παναγιώτη Κουτσάφτη, το κλειστό γυμναστήριο θα χρησιμοποιηθεί και για συναυλίες, συνέδρια, αλλά και από ομάδες, καθώς υπάρχουν ήδη πολλά αιτήματα για να χρησιμοποιηθεί και ως προπονητικό κέντρο.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media