Σάββατο 1 Απριλίου 2023

Πεζοπορικές διαδρομές στο Δήμο Νοτίου Πηλίου συντηρεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Πεζοπορικές διαδρομές στο Δήμο Νοτίου Πηλίου συντηρεί και αναδεικνύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο συνολικού προϋπολογισμού 300.000 ευρώ που χρηματοδοτεί από το πρόγραμμα Leader του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, από το δικαιούχο Δήμο Νοτίου Πηλίου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

«Τα τελευταία χρόνια, λόγω και της πανδημίας του κορονοιού, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, κάθε ηλικίας, αναζητούν διέξοδο από την καθημερινότητα σε δραστηριότητες μέσα στη φύση, που προάγουν τη σωματική και την ψυχική υγεία… Ανταποκρινόμαστε στις επιθυμίες των ανθρώπων και χρηματοδοτούμε έργα που στηρίζουν το λαϊκό δρομικό κίνημα, αναδεικνύουν και προστατεύουν το φυσικό πλούτο της Θεσσαλίας και δημιουργούν συνθήκες για μεγαλύτερη ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού. Συντηρούμε και καθαρίζουμε τα μονοπάτια στο Νότιο Πήλιο, ώστε οι περιπατητές να κινούνται στο βουνό με ασφάλεια, σε καθαρές και σημασμένες διαδρομές», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο περιλαμβάνει ήπιες παρεμβάσεις συντήρησης και σήμανσης σε μονοπατικές διαδρομές στα διοικητικά όρια του Δήμου Νοτίου Πηλίου και ενδεικτικά στις περιοχές:

Άγιος Γεώργιος Νηλείας, Πινακάτες, Βυζίτσα, Μηλιές, Νεοχώρι, Συκή, Ξινόβρυση, Αργαλαστή, Μετόχι, Λαύκος, Προμύρι, Πλατανιάς, Τρίκερι και Αγ. Κυριακή.

Οι παρεμβάσεις αφορούν σε εργασίες για τη συντήρηση υφιστάμενων μονοπατιών, μικρού πλάτους και σχετικά μικρών κλίσεων.

Γίνεται αφαίρεση ξερών κατακείμενων ξυλωδών προϊόντων (κλαδιά, κορμοί) και λίθων, τα οποία δημιουργούν πρόβλημα στην ομαλή πεζοπορία ή μπορούν να προκαλέσουν ατυχήματα.

Παράλληλα γίνεται αφαίρεση νέων θάμνων που έχουν φυτρώσει στο ίχνος του μονοπατιού, κλάδεμα των δέντρων που εμποδίζουν την ομαλή πεζοπορία και τεμαχισμός και απομάκρυνση πεσμένων κορμών.

Όλα τα προϊόντα των καθαρισμών καθώς και προϋπάρχοντα απορρίμματα απομακρύνονται, ώστε να μην δημιουργούνται σωρεύσεις εύφλεκτης ύλης και αποτίθενται σε προσδιορισμένες θέσεις.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media