Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Το μέλλον της αεροπορίας στο περίπτερο της Emirates στην Expo 2020 του Ντουμπάι

H Emirates, αποκάλυψε στις 28 Απριλίου τον σχεδιασμό και την εμπειρία επισκεπτών του εξαιρετικά μοντέρνου περιπτέρου της, για την εξάμηνη τεράστια και παγκοσμίου βεληνεκούς έκθεση Expo 2020 του Ντουμπάι.

Ο σχεδιασμός του περιπτέρου της Emirates και η εμπειρία των επισκεπτών χαρακτηρίζεται από διαδραστικές τεχνολογίες και σχεδιαστική λογική που εστιάζει στο μέλλον της εμπορικής αεροπορίας.

Με διάρκεια διεξαγωγής από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021, η Παγκόσμια Έκθεση Expo 2020 στο Ντουμπάι είναι η έκθεση που δεν πρέπει να χάσει κανείς, με περίπτερα από 190 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, και ένα γεμάτο πρόγραμμα ψυχαγωγίας με καθημερινές ζωντανές εκδηλώσεις, παρελάσεις, μουσική, πολιτιστικά δρώμενα, εμπνευστικές ομιλίες, εργαστήρια και πολλά άλλα.

Οι λάτρεις της γαστρονομίας που αναζητούν ιδιαίτερες ιδέες, θα μπορούν να απολαύσουν τις κουζίνες όλου του κόσμου, μέσω περισσότερων από 200 γαστρονομικών εμπειριών, από την κλασσική καντίνα φαγητού μέχρι και fine dining, καθώς και 34 μοναδικά και εντελώς νέα κόνσεπτ φαγητού στο Ντουμπάι.

Με βάση τα τρία θέματα του Expo 2020 του Ντουμπάι: την κινητικότητα, την ευκαιρία και τη βιωσιμότητα, το περίπτερο της Emirates σχεδιάστηκε ώστε να αντικατοπτρίζει τις δυναμικές γραμμές των φτερών των αεροσκαφών της Εταιρείας που είναι έτοιμα για απογείωση.

Τα 26 αρχιτεκτονικά πτερύγια, που καλύπτουν ολοκληρωτικά το περίπτερο της Emirates, έχουν περισσότερα από 800 φωτάκια LED που δημιουργούν πολλαπλές αισθητηριακές επιδράσεις και κινήσεις σε όλη τη δομή, τα οποία θα προβάλλονται από ειδικό φωτισμό κάθε νύχτα κατά τη διάρκεια της Expo.

Στο περίπτερο της Emirates χρησιμοποιούνται τελευταίας τεχνολογίας κατασκευάσματα και τεχνικές και στοιχεία βιώσιμου σχεδιασμού, όπως οι ολοκληρωμένες ηλιακές συστοιχίες, η αειφόρος κατασκευή γύρω από το χώρο, η ηλιακή σκίαση και ένα καταπράσινο τοπίο τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό του περιπτέρου της Emirates.

Η τριώροφη πολυλειτουργική δομή των 3.300 τ.μ. θα βρίσκεται δίπλα στο περίπτερο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε κοντινή απόσταση από το περίπτερο Al Wasl, το οποίο θα είναι επίκεντρο της Έκθεσης Expo 2020 του Ντουμπάι. Το περίπτερο της Emirates έχει την δυνατότητα να καλωσορίζει περισσότερους από 56.000 επισκέπτες το μήνα κατά τη διάρκεια του Expo 2020.

Το περίπτερο της Emirates θα προσφέρει μια γεύση του μεταβαλλόμενου κόσμου της εμπορικής αεροπορίας και θα βοηθήσει να οδηγήσει τη συζήτηση γύρω από την δύναμη της κινητικότητας και τις εξελίξεις της, τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος, που τελικά επιτρέπουν τη φυσική συνδεσιμότητα των ανθρώπων και των προϊόντων του πλανήτη με έναν σύγχρονο, αποδοτικό και περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.

Το εσωτερικό του περιπτέρου της Emirates περιλαμβάνει μία κλειστή κάτοψη, η οποία επιτρέπει στο φυσικό φως να εισέλθει στο χώρο, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

Το βιωματικό περιεχόμενο θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο, ενθαρρύνοντας την αλληλεπίδραση καθ ‘όλη τη διάρκεια της επίσκεψης. Ο δεύτερος όροφος του περιπτέρου της Emirates θα φιλοξενεί μία αίθουσα συνεδριάσεων για ομιλητές και εκδηλώσεις, ενώ στον τρίτο όροφο θα υπάρχει ένας ειδικός κήπος, για να απολαμβάνουν οι επισκέπτες το φυσικό περιβάλλον και τους πράσινους, ανοιχτούς χώρους.

Το Περίπτερο της Emirates θα βοηθήσει στο αφήγημα του μέλλοντος της εμπορικής αεροπορίας – μέσα από θέματα όπως η επιστήμη της πτήσης, οι εξελίξεις στις τεχνολογίες κινητήρων, τα νέα αεροδιαστημικά υλικά, που αυξάνουν την απόδοση και μειώνουν την κατανάλωση καυσίμων, τους καινοτόμους εσωτερικούς άξονες που επικεντρώνονται στην άνεση και την ευημερία των επιβατών αλλά και το μέλλον της εμπειρίας των επιβατών στα αεροδρόμια.

Χρησιμοποιώντας τις βασικές αρχές της αεροδυναμικής και των τεσσάρων δυνάμεων της πτήσης (ανύψωση, έλξη, βάρος, ώθηση), οι επισκέπτες θα μπορούν να κατανοήσουν την επιστήμη που κρύβεται πίσω από κάθε πτήση και να μάθουν τις βασικές αρχές της αεροπορίας.

Η «άτρακτος του αύριο» θα βοηθήσει τους επισκέπτες να «βουτήξουν» στο φαινομενικό μετασχηματισμό που συμβαίνει στον κόσμο των εσωτερικών χώρων καμπίνας. Είτε πρόκειται για τις εξελίξεις της τεχνολογίας, των υλικών ή του χωροταξικού σχεδιασμού, το μέλλον του σχεδιασμού της καμπίνας των αεροσκαφών σκοπεύει να ανυψώσει την άνεση και την ευεξία των επιβατών και να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε την εμπειρία της πτήσης.

Πριν από την επιβίβαση των επιβατών, οι νέες τεχνολογίες στα αεροδρόμια μεταμορφώνουν την εμπειρία ταξιδιού μας. Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Emirates θα μπορούν να εξερευνήσουν ένα βιομετρικό σύστημα επεξεργασίας επιβατών, από άκρο σε άκρο, το οποίο όχι μόνο χρησιμοποιεί αναγνώριση ίριδας, αλλά εξετάζει επίσης την εμφάνιση τεχνολογιών που μπορούν να φορεθούν, καθώς και πολλαπλών βιομετρικών στοιχείων και συστημάτων αναγνώρισης όπως η εγκεφαλική σάρωση και η βιομετρικά αναγνωρίσιμη φωνή.

Τέλος, οι επισκέπτες θα κληθούν να δημιουργήσουν και να διαμορφώσουν το ιδανικό τους αεροσκάφος του μέλλοντος, συνδυάζοντας επιλεγμένες τεχνολογίες και προσωπικές προτιμήσεις για επιλογές φτερών, ατράκτου, κινητήρα και άλλα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να καθορίσουν τη δική τους εμπειρία.

 

Δείτε το video

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram

Post Tags
Share Post