Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Περίπου 50 εκατ. θα συνεισφέρουν στην οικονομία τα «Ποσειδώνια»

POSIDONIA

Με περισσότερους από 1.800 εκθέτες από 93 χώρες ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Ιουνίου τα φετινά Ποσειδώνια στο εκθεσιακό χώρο Μetropolitan Expο, δίπλα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες, ο εκτελεστικός διευθυντής των εκθέσεων Ποσειδώνια Θεόδωρος Βώκος επεσήμανε ότι «τα φετινά Ποσειδώνια θα είναι μεγαλύτερα από ποτέ, γεγονός που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε εκθέτες και επισκέπτες να έχουν μια παραγωγική εμπειρία και να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τη συμμετοχή τους. Η σημασία των Ποσειδωνίων για τη χώρα είναι πολλαπλή, καθώς προβάλλουν μια θετική εικόνα της χώρας μας προς το εξωτερικό και παράλληλα συνεισφέρουν περί τα 50 εκατ. ευρώ στην τοπική, αλλά και στην εθνική οικονομία της χώρας. Τα Ποσειδώνια προσελκύουν τουρισμό υψηλής απόδοσης, καθότι οι εκθέσεις συνεπάγονται αυξημένες δαπάνες για κατασκευή περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς εκθεμάτων, διαμονή και μετακινήσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και γεύματα κ.λπ.».

Επίσης ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης ανέφερε ότι «τα Ποσειδώνια προσφέρουν την ευκαιρία ανάδειξης της δυναμικής του ναυτιλιακού κλάδου παγκοσμίως και της συνεχούς ηγετικής θέσης της ελληνικής ναυτιλίας… Οι παραδοσιακές ναυπηγικές δυνάμεις της Άπω Ανατολής (Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα) θα δώσουν δυναμικό παρόν αυτή τη χρονιά, που σημειώνει τη μεγαλύτερη από ποτέ συμμετοχή ναυπηγείων στα Ποσειδώνια».

Επιπροσθέτως τα Ποσειδώνια θα φιλοξενήσουν φέτος δύο εκθέσεις. Η πρώτη παρουσιάζει τη συμβολή των Ελλήνων στις παγκόσμιες ναυπηγήσεις από το 1873 έως το 2013 και η δεύτερη προβάλλει το έργο της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά. Η Πολιτιστική Ακτή Πειραιά θα καλύψει συνολική έκταση 180 στρεμμάτων στο λιμάνι της πόλης, εκ των οποίων τα 50 στρέμματα θα αποτελούν χώρους πρασίνου και θα περιλαμβάνει Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Πειραιά, Μουσείο Εναλίων Αρχαιοτήτων που θα στεγάσει περισσότερες από 2.000 αρχαιότητες που για αιώνες έμεναν «ξεχασμένες» πρώτα στο βυθό των ελληνικών θαλασσών και στη συνέχεια στις αρχαιολογικές αποθήκες και ένα κτήριο εκθέσεων και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Πηγή: www.tovima.gr

Αφίσα: www.posidonia-events.com

Share Post