Κυριακή 31 Μαϊου 2020

Συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη WTM

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση World Travel Market, που διεξήχθη 4 – 6 Νοεμβρίου 2019, στο εκθεσιακό κέντρο Excel του Λονδίνου.

Η WTM αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα στο χώρο, δεδομένου ότι λειτουργεί ως τουριστικό χρηματιστήριο αναλύοντας τις τάσεις και τις αγορές του τουρισμού.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και προσελκύει πάνω από 50.000 επισκέπτες αφού απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες του τουρισμού (tour operators, trade visitors, buyers κλπ.).

Επικεφαλής της θεσσαλικής αποστολής ήταν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός ο οποίος μέσα από τις πολλαπλές επαφές που είχε ο με ανθρώπους του τουρισμού, πολιτικούς παράγοντες και tour operators, καθώς και στις συνεντεύξεις του σε εθνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, τόνισε τη μοναδικότητα και ποικιλομορφία που καθιστούν τη Θεσσαλία ως προορισμό τεσσάρων εποχών.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον Υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη όπου για ακόμη μια φορά του έθεσε το ζήτημα της απαλλαγής από φόρο και ΦΠΑ των επιχειρήσεων που εξέδωσαν τιμολόγια τα οποία όμως δεν πληρώθηκαν από το βρετανικό οργανισμό Thomas Cook.

Ακόμη, στη συνάντηση ο κ. Αγοραστός συζήτησε με τον Υπουργό θέματα όπως τα καταδυτικά πάρκα και τα υποβρύχια μουσεία, τα προγράμματα ενίσχυσης των τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων, την ευθυγράμμιση της ισορροπίας τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και επιπλέον τα προγράμματα για ασφαλή μετακίνηση και συντήρηση μνημείων.

Ο κ. Αγοραστός συνάντησε την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου με την οποία συζήτησαν την καλύτερη εκπροσώπηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ της παρουσίασε σκέψεις για νέα προγράμματα προβολής.

Σημαντική υπήρξε η συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με τον Πρόεδρο της εταιρείας υδροπλάνων Νίκο Χαραλάμπους, καθώς ο σχεδιασμός της εταιρείας περιλαμβάνει για τη Θεσσαλία την κατασκευή πέντε υδατοδρομίων σε Βόλο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Λίμνη Πλαστήρα.

Επαφές είχε και με τον Πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων της Αγγλίας από τον οποίο διεκδίκησε να μην δημιουργηθεί κενό ούτε μιας ημέρας στην επόμενη τουριστική περίοδο από την παρουσία των Βρετανών τουριστών κυρίως στις Σποράδες.

Έμφαση επίσης δόθηκε στο πλήθος εναλλακτικών μορφών τουρισμού που διαθέτει η Θεσσαλία και στην προσπάθεια διεύρυνσης της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου μέσα από την επιμήκυνση των προγραμμάτων των αεροπορικών εταιριών που προσεγγίζουν τους αερολιμένες της Σκιάθου και της Νέας Αγχιάλου.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media