Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σήμανση και καθαρισμός ορειβατικών μονοπατιών σε Όλυμπο, Κίσσαβο και Μαυροβούνι

Ξεκινά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας η δράση που υλοποιεί σε συνεργασία με τους Δήμους Ελασσόνας, Αγιάς και Τεμπών και Συλλόγους, για τη σήμανση και τον καθαρισμό περιπατητικών διαδρομών σε Όλυμπο, Κίσσαβο και Μαυροβούνι.

Στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Λάρισας παρέδωσαν χρώματα και σήματα σε Δήμους, σε Συλλόγους και σε ομάδες που επίσημα δραστηριοποιούνται στην καταγραφή, στον καθαρισμό και στη σήμανση των μονοπατιών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πινακίδες τοποθετούνται στο μονοπάτι το οποίο ξεκινώντας από το Πήλιο διασχίζει τη Λάρισα μέσω των ορεινών όγκων Μαυροβουνίου – Κισσάβου και Όλυμπου συναντώντας το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 στον Όλυμπο καθώς επίσης και σε τοπικά μονοπάτια που δέχονται πολλούς επισκέπτες σε Μαυροβούνι, Κίσσαβο και στον Όλυμπο.

Στόχος είναι οι περιπατητές κάθε ηλικίας να κινούνται στο βουνό με ασφάλεια, σε καθαρά και σηματοδοτημένα μονοπάτια.

Το έργο δημιουργεί συνθήκες τουριστικής ανάπτυξης, δεδομένου ότι ο περιπατητικός τουρισμός καταγράφει δυναμική αύξηση τα τελευταία χρόνια, υποστηρίζει τις υπάρχουσες υποδομές ορεινού τουρισμού και οικοτουρισμού και συμβάλλει στην προβολή της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσσαλίας που είναι μοναδική και αναντικατάστατη.

Σημειωτέον ότι η σήμανση και ο καθαρισμός των μονοπατιών είναι μια συνεχής προσπάθεια που γίνεται από εθελοντές και απαιτεί χρόνο και πολλή δουλειά.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media