Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Η Περιφέρεια Κρήτης στη διεθνή έκθεση International French Market IFTM TOP RESA 2019

Έντονη ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή τουριστική επαγγελματική έκθεση International French Market IFTM TOP RESA 2019, που διεξήχθη 1 – 4/10 στο Παρίσι.

Στην έκθεση παραβρεθήκαν ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Δημήτρης Φραγκάκης. Μάλιστα, ο Υπουργός στις επαφές, που είχε με παράγοντες του παγκόσμιου τουρισμού, μετέφερε το μήνυμα ότι οι περισσότεροι έδειξαν ενδιαφέρον για την Κρήτη.

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Είκοσι ένα ήταν οι συνεκθέτες στο περίπτερο του ΕΟΤ μεταξύ αυτών και η Περιφέρεια Κρήτης, παρουσιάζοντας τις ομορφιές του νησιού.

Από την Κρήτη στο Περίπτερο του ΕΟΤ συμμετείχαν πρακτορεία της Κρήτης (Cretoise, Cretan Holidays, Heliades, LeGrand), ξενοδόχοι, τουριστικοί πράκτορες και διευθυντές ξενοδοχείων, που είχαν σημαντικές και πολλές συναντήσεις με φορείς από Γαλλία.

Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, Μαρία Λιονή, συνοδευμένη από τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Κυριάκο Κώτσογλου, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Σε μια περίοδο που ο Ελληνικός Τουρισμός είχε μια από τις σημαντικότερες αναταράξεις των τελευταίων ετών, η Περιφέρεια Κρήτης δεν θα ήταν ποτέ αμέτοχη. Η παρουσία της σε εκθέσεις όπως η Top Resa του Παρισίου, έχει ως αποτέλεσμα, τόσο τη στήριξη των ξενοδόχων της, αλλά και των λοιπών επαγγελματικών του Τουρισμού. Οι Γάλλοι είναι λαός που λατρεύει την Κρήτη, το είδαμε ξεκάθαρα, στις συναντήσεις μας και ευελπιστούμε οι όποιες απώλειες να μειωθούν κατά το δυνατόν, δίνοντας βάρος στην επόμενη (2020) και τις επόμενες σαιζόν».

Έγιναν αρκετά ραντεβού με δημοσιογράφους και άτομα του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για πληροφορίες γύρω από την Κρήτη, αλλά και την επιθυμία να την επισκεφτούν.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media