Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023

Πετυχημένη η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην New York Times Travel Show

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό στο νησί, η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη διεθνή τουριστική έκθεση New York Times Travel Show που πραγματοποιήθηκε από τις 25 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019 στο Jacob Javits Convention Center στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη ταξιδιωτική έκθεση για εμπόρους και καταναλωτές στη Βόρεια Αμερική. Φέτος μάλιστα η Ελλάδα ήταν ασημένιος χορηγός και το περίπτερο της χώρας μας το οποίο ήταν μεγαλύτερο από πέρυσι βρισκόταν στο μπροστινό μέρος του εκθεσιακού χώρου με περισσότερες επισκέψεις καταναλωτών και επαγγελματιών του τουρισμού.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης το οποίο ήταν το πρώτο που έβλεπε το κοινό, επισκέφτηκε πλήθος κόσμου, δημοσιογράφοι μεγάλων μέσων ενημέρωσης, επαγγελματίες τουριστικοί πράκτορες της αμερικανικής αγοράς, διπλωματικές αρχές και εκπρόσωποι της ομογένειας.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Αμερικής Γκρέτα Καματερού, η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τους 1.200.000 επισκέπτες από την Αμερική και η Κρήτη αποτελεί ανερχόμενο προορισμό, καθώς μπορεί να τους προσφέρει γαστρονομία και περιπέτεια που τους ενδιαφέρει, ενώ πολλοί από τους επισκέπτες του περιπτέρου της Περιφέρειας Κρήτης τόνιζαν ότι το νησί αποτελεί must – see προορισμό.