Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023

Περιφέρεια Κρήτης: Σεμινάρια για υγειονομικά πρωτόκολλα στον τουρισμό

H Περιφέρεια Κρήτης για τρίτη συνεχή χρονιά διοργανώνει το εκπαιδευτικό σεμινάριο σε εργαζομένους στον τουρισμό, σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας από την COVID-19, τον SARS_COV-2 και άλλους υγειονομικούς κινδύνους.

Συγκεκριμένα η εκπαίδευση αφορά:

Τις πηγές και τους τρόπους μετάδοσης του ιού με όλες τις επιστημονικές εξελίξεις.

Τις διαδικασίες ενημέρωσης, των υπευθύνων του καταλύματος και των πελατών.

Τις μεθόδους και την επικοινωνιακή προσέγγιση των επισκεπτών.

Τη διαχείριση σε περίπτωση κρούσματος στο προσωπικό.

Τις μεθόδους και τις πρακτικές για τον καθαρισμό και την απολύμανση εντοπισμένων σημείων με βάση την επικινδυνότητα, σε κάθε σημείο του καταλύματος, υποδοχή, εστίαση, κουζίνα, κολυμβητικές δεξαμενές & συντήρηση.

Την τήρηση βασικών μέτρων διασποράς της COVID-19, όπως αυτή ισχύει σήμερα.

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική, δεδομένου ότι απαιτείται η εκ νέου εκπαίδευση του συντονιστή του καταλύματος που θα λειτουργήσει το 2022.

Η προθεσμία ολοκλήρωσης εκπαίδευσης και πιστοποίησης γνώσεων για το συντονιστή ορίζεται η 1η Ιουνίου 2022.

Επίσης, απαιτείται η επικαιροποίηση του αρχείου εκπαίδευσης για τις επιχειρήσεις καταλυμάτων που θα λειτουργήσουν κατά το έτος 2022 (Υπεύθυνες δηλώσεις του προσωπικού ότι έλαβε εκπαίδευση για τα επιμέρους πρωτόκολλα σύμφωνα με τα καθήκοντά του και τήρηση σχετικού αρχείου).

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο ως ισχύει:

Για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων απαιτείται εκπαίδευση ενός τουλάχιστον ατόμου (συντονιστής) ανά υπηρεσία καθώς και ενός υπευθύνου από το κάθε τμήμα του καταλύματος

Για τα καταλύματα κάτω των 50 δωματίων απαιτείται η εκπαίδευση ενός τουλάχιστον ατόμου (συντονιστή) ανά κατάλυμα.

Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει υλικό και θα απευθύνεται και στους εργαζομένους στα διάφορα τμήματα των καταλυμάτων απαλλάσσοντας έτσι το συντονιστή στο να εκπαιδεύσει το προσωπικό, όπως προβλέπεται έως τις 15/06/2022.

Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων θα χορηγηθεί απλή Βεβαίωση Συμμετοχής σε όλους όσους παρακολούθησαν στα θέματα ειδικότητας τους και Πιστοποιητικό Εκπαίδευσης σε όσους εκτός από την παρακολούθηση λάβουν μέρος στις εξετάσεις που θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά.

 

Διαδικασία Εγγραφής

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν την αίτηση εγγραφής και θα ενημερωθούν σχετικά με τις ώρες και τους τομείς στον παρακάτω σύνδεσμο: https://covid19training.gr/

Κατά την εγγραφή τους οι ενδιαφερόμενοι θα επιλέξουν την κατηγορία που τους ενδιαφέρει δηλώνοντας και το email τους σύμφωνα με το οποίο θα λάβουν μέρος και στις εξετάσεις (Αυτό διασφαλίζει ότι έχουν μόνο μια προσπάθεια αφού θα ελέγχεται το email).

 

Έναρξη Εγγραφών

Οι εγγραφές στα σεμινάρια ξεκινούν από τη δημοσίευση του παρόντος και ολοκληρώνονται την 19η Μαΐου στις 09:00.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media