Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Περιφέρεια Κρήτης: Αισιόδοξα μηνύματα από τουριστικές εκθέσεις στο Ελσίνκι και στο Όσλο

 

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα από τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης σε τουριστικές εκθέσεις στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και στο Όσλο της Νορβηγίας.

 

1. Με τη βεβαιότητα ότι η Κρήτη θα αποτελέσει και φέτος έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για τους Φινλανδούς, επέστρεψε η αποστολή της Περιφέρειας Κρήτης από την τουριστική έκθεση Matka, που πραγματοποιήθηκε στο Ελσίνκι (17 –  20/01/2019) και στην οποία η Περιφέρεια συμμετείχε στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Η Περιφέρεια Κρήτης εκπροσωπήθηκε στην έκθεση από το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη  Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Κώτσογλου, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Μανόλη Βολικάκη, το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Μανόλη Φουντουλάκη και τη διπλωματούχο ξεναγό, Βασιλική Κατσαντώνη.

Η προσέλευση επισκεπτών στο Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ήταν μεγάλη. Παρατηρήθηκε επίσης, έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλιακής ομάδας 50+ που γνωρίζουν και επιθυμούν να επισκεφθούν την Κρήτη, ζητώντας πληροφορίες για τις φυσικές ομορφιές της και τον περιπατητικό τουρισμό. Ακόμη και αυτοί που έχουν έρθει ήδη στο νησί, εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλάβουν το ταξίδι και ζητούσαν πρόσθετες πληροφορίες.

 

2. Αισιόδοξα ήταν και τα νέα για την Κρήτη, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς για τους Νορβηγούς, από την τουριστική έκθεση REISELIVSMESSEN που πραγματοποιήθηκε στο Telenor Arena, στο Όσλο της Νορβηγίας, από 11 έως και 13 Ιανουαρίου 2019.

H Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε στο Περίπτερο του ΕΟΤ, ο οποίος έπειτα από πολλά χρόνια έλαβε και πάλι μέρος σε έκθεση στη χώρα αυτή.

Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο, Όλγα Λεβάκη, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Μανόλη Βολικάκη, το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, Μανόλη Φουντουλάκη και τη διπλωματούχο ξεναγό, Βασιλική Κατσαντώνη.

Στην έκθεση συμμετείχαν 177 εκθέτες απ’ όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων τουριστικά γραφεία και εκπρόσωποι κρατικών οργανισμών τουρισμού, κυρίως από χώρες εκτός Ευρώπης, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα 30.000 άτομα.

Παρατηρήθηκε έντονο ενδιαφέρον επισκεπτών της ηλιακής ομάδας 50+ που γνωρίζουν και επιθυμούν να επισκεφθούν την Κρήτη, ζητώντας πληροφορίες για τις φυσικές ομορφιές της και τον περιπατητικό τουρισμό.