Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Σχέδιο προσέλκυσης τουρισμού ορεινής ποδηλασίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προκήρυξε διαγωνισμό για την επιλογή αναδόχου για τη δράση: «Μονοπάτια ορεινής ποδηλασίας», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%.

Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και αφορά στην πραγματοποίηση δράσης ανάδειξης των ποδηλατικών μονοπατιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με απώτερο σκοπό να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη ενός νέου, καινοτόμου και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος για την περιοχή.

Αντικείμενο του έργου είναι η έρευνα, η καταγραφή, καθώς και η έντυπη και ψηφιακή απεικόνιση, υφιστάμενων ή και δυνητικών ποδηλατικών μονοπατιών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τα καθιστούν κατάλληλα και ελκυστικά για ποδηλασία και απευθύνονται ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας σε ποδηλάτες ή επισκέπτες που επιθυμούν να εξερευνήσουν μια περιοχή με το ποδήλατό τους.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Η έρευνα αφορά σε μη χαρακτηρισμένα μονοπάτια ως ποδηλατικά, που όμως χρησιμοποιούνται από χρήστες ορεινής ποδηλασίας, με σκοπό να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη και την προβολή ενός νέου, καινοτόμου και βιώσιμου τουριστικού προϊόντος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη δράση θα συμπεριλαμβάνεται μελέτη που θα λαμβάνει υπόψη υφιστάμενες υποδομές στις περιοχές αυτές που εξυπηρετούν τους επισκέπτες ορεινής ποδηλασίας και θα περιέχει και προτάσεις για την ανάπτυξη νέων ποδηλατικών μονοπατιών, για τη σήμανση του δικτύου, την ονοματοδοσία, την προβολή της Περιφέρειας ως προορισμό για τουρισμό ορεινής ποδηλασίας, καθώς και προτάσεις για τη συμμετοχή θεσμικών φορέων και ιδιωτικών επιχειρήσεων τουρισμού.

Η καταληκτική ημερομηνία παραλαβής των προσφορών είναι η 25/01/2022, ημέρα Τρίτη.

 

Δείτε ΕΔΩ το κείμενο του διαγωνισμού.

 

Φωτογραφία: https://en.wikipedia.org

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media