Δευτέρα 28 Μαϊου 2018

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Εναλλακτικές μορφές για την προσέλκυση τουρισμού όλο το χρόνο

Οι αυθεντικές εμπειρίες εναλλακτικού τουρισμού, όπως το mountain bike, το hiking, το canyoning, το Kite Surf και το birdwatching, με σκοπό την προσέλκυση τουρισμού όλο το χρόνο, αποτελούν έναν από τους στρατηγικούς στόχους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Πολιτισμού Αλέξανδρο Θάνο.

Σύμφωνα με τον κ. Θάνο, στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, το Σέιχ Σου, θα προγραμματιστούν εποχικές δράσεις, όπως περιπατητικές εξορμήσεις και ποδηλασία. Επιπλέον, στο δέλτα του Αξιού, τη λιμνοθάλασσα της Επανομής και τη λίμνη Βόλβη υπάρχουν δυνατότητες για την παρακολούθηση των πτηνών (birdwathing) αλλά και της διεξαγωγής αγώνων Kite Surf.

«Για τις δραστηριότητες αυτές θα φτιάξουμε οπτικοακουστικό υλικό, ώστε να παρουσιαστεί το φυσικό κάλλος των περιοχών που βρίσκονται μάλιστα λίγα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη. Στην προσπάθεια αυτή θα ζητήσουμε τη συμμετοχή και των τοπικών φορέων, όπως συλλόγων και σωματείων για τη διοργάνωση εμπειριών τριών ημερών ώστε να δημιουργήσουμε τουριστική ανάπτυξη 365 ημερών», σημειώνει ο κ. Θάνος.

Ο Όλυμπος είναι ένα εθνικό «brand name» και πάνω σε αυτόν μπορεί να δομηθεί ο εναλλακτικός τουρισμός, τονίζει ο κ. Θάνος και στο πλαίσιο αυτό, μέσα στο 2018, από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία, θα επιδιωχθεί η χάραξη και πιστοποίηση μονοπατιών, αλλά και των υφιστάμενων πεζοπορικών διαδρομών στον Όλυμπο.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Νίκου Αβουκάτου στο greenagenda.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας