Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στη διεθνή τουριστική έκθεση Vakantiebeurs στην Ουτρέχτη

Σε μια από τις σημαντικότερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως, την Vakantiebeurs 2020, που πραγματοποιήθηκε στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, 15 – 19 Ιανουαρίου, συμμετείχε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, τα νησιά της οποίας παρουσιάστηκαν σε stand εντός του περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τουρισμού με εντυπωσιακή προσέλευση κοινού, που ξεπερνά κάθε χρόνο τις 100.000.

Σημειώνεται ότι το 2019 συμμετείχαν 1.147 συνεκθέτες και είχε 103.312 επισκέπτες, δηλωτικό του αμείωτου ενδιαφέροντος της ολλανδικής αγοράς για τα ταξίδια.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία πραγματοποίησε επαφές με σημαντικούς επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στη διεθνή τουριστική αγορά, αλλά και με δημοσιογράφους και bloggers.

Η συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και επένδυσης στον τουρισμό και την επιχειρηματικότητα, με στόχο να αναδειχθούν τα Ιόνια Νησιά σε ιδανικό προορισμό διακοπών.

Στο πλαίσιο του θεσμού του τιμώμενου προορισμού που έχει καθιερώσει ο ΕΟΤ Κάτω Χωρών για την ελληνική συμμετοχή, η Λευκάδα προβλήθηκε σε ειδική εκδήλωση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση της Λευκάδας ως τουριστικός προορισμός με βίντεο και απαντήσεις σε ερωτήσεις παρευρισκόμενων, παρουσιάστηκαν τα λευκαδίτικα προϊόντα (σαλάμι Λευκάδας, λαδοκούλουρα, λευκό κρασί) και διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό με πληροφορίες για το νησί, ενώ μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν και άλλα παραδοσιακά εδέσματα της Ιόνιας γης.

Επιπλέον πραγματοποιήθηκε κλήρωση με έπαθλο πακέτο φιλοξενίας στο Μεγανήσι, το οποίο περιλαμβάνει δωρεάν διαμονή και αεροπορικά εισιτήρια, μετά από χορηγία που εξασφάλισε η Διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media