Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας παρούσα στο «National Geographic Food Festival» στο Λονδίνο

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Όμιλο Aldemar, θα παρουσιάσουν το γαστρονομικό πλούτο της περιοχής στο σημαντικό φεστιβάλ γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το έγκριτο και δημοφιλές περιοδικό National Geographic Traveller, με τίτλο «National Geographic Food Festival», το οποίο θα πραγματοποιηθεί 20 και 21 Ιουλίου 2019, στο Λονδίνο.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετάσχει στο φεστιβάλ ύστερα από πρόσκληση του Γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας.

Η εκδήλωση έχει ως θεματικό άξονα το γαστρονομικό τουρισμό. Θα δοθεί η ευκαιρία στους συνεκθέτες να παρουσιάσουν τον προορισμό τους στους 4.000 περίπου Βρετανούς επισκέπτες που αναμένεται να παραστούν στο φεστιβάλ.

 

Στόχος της συμμετοχής στην εκδήλωση θα είναι η προβολή και προώθηση του εμπλουτισμένου ελληνικού τουριστικού προϊόντος και του τουρισμού γαστρονομίας στο βρετανικό κοινό.

Στο φεστιβάλ θα συμμετάσχουν μεγάλες βρετανικές τουριστικές επιχειρήσεις και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού, όπως ο τουριστικός οργανισμός της Ουγγαρίας, ο οποίος θα είναι και ο βασικός σπόνσορας της έκθεσης, της Ιταλίας, της Τυνησίας, της Ταϋλάνδης, κλπ.

Επιπροσθέτως, θα συμμετάσχουν οι διεθνούς φήμης chefs Raymond Blanc, John Torode και Gennaro Contaldo ως βασικοί ομιλητές στα workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συμμετάσχει στο ένα από τα έξι master – classes που θα πραγματοποιηθούν σε ειδικό χώρο και στον οποίο chefs του ομίλου Aldemar, θα παρουσιάσουν τα μοναδικά προϊόντα της περιοχής, μαγειρεύοντας ζωντανά στο κοινό και προωθώντας ταυτόχρονα την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram