Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: 1.000.000 ευρώ για τουριστική προβολή την τριετία 2019 – 2021

Ποσό 1.000.000 ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την τουριστική της προβολή την τριετία 2019 – 2021, με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων και την ενίσχυση της παρουσίας της Περιφέρειας, επεκτείνοντας το αποτύπωμα και την προβολή της περιοχής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η χρηματοδότηση της τουριστικής προβολής της Περιφέρειας, θα γίνει από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» και από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Το νέο στρατηγικό σχέδιο δράσεων τουριστικής προβολής αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσέγγιση προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μέσω του σχεδιασμού στοχευμένης επικοινωνιακής στρατηγικής. Χρησιμοποιεί συγκεκριμένα εργαλεία marketing, τα οποία θα συνδράμουν στη δημιουργία μιας ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας και ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας δεδομένου ότι κάθε μια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.

Στο νέο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τόσο παραδοσιακές δράσεις, όπως είναι η συμμετοχή της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, όσο και η εκτεταμένη χρήση νέων και καινοτόμων τεχνολογιών, όπως είναι οι εφαρμογές σε κινητά τηλέφωνα, η τρισδιάστατη εικονική περιήγηση εμβληματικών μνημείων και κτιρίων της περιοχής, αλλά και το κεντρικό ψηφιακό αποθετήριο εγγράφων, αρχείων και πολυμέσων.

 

Διεθνής διαγωνισμός
Ο ανάδοχος του έργου θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό που θα διενεργηθεί για το σύνολο της πράξης, η οποία αποτελείται από τέσσερα υποέργα και συγκεκριμένα:

1. Συμμετοχή σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις και εκδηλώσεις.

2. Ειδική προβολή σε χώρες του εξωτερικού και σε πόλεις του εσωτερικού, συμμετοχή σε B2B Workshops, επαγγελματικά ταξίδια παρουσίασης, εκδηλώσεις παρουσίασης προορισμού, offline και online διαφημιστική προβολή.

3. Εκτύπωση νέου φυλλαδίου και ψηφιακού υλικού (DVDs) σε διάφορες γλώσσες, παραγωγή νέων θεματικών/χωρικών φυλλαδίων, παραγωγή χάρτη της Περιφέρειας, αναμνηστικού λευκώματος, παραγωγή video, διαφημιστικών Spots κ.ά.

4. Ανάπτυξη εφαρμογών τουριστικής προβολής με τη χρήση των πλέον σύγχρονων και δημοφιλών εργαλείων, όπως λειτουργίες λογαριασμών χρηστών, προβολή μέσα από mobile app, υποστήριξη και ανάπτυξη της ιστοσελίδας www.western-greece.com.

 

«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διαθέτει σχέδιο και ολοκληρωμένη στρατηγική για τον τουρισμό. Προηγήθηκε διαβούλευση με τους φορείς του τουρισμού σε Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Ηλεία διαμορφώνοντας ένα σχέδιο από κάτω προς τα πάνω, δυναμικό, που μπορεί να προσαρμόζεται στις αλλαγές και τις ανάγκες της τριετίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram