Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στην Athens International Tourism & Culture Expo

 

Η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση «8th Athens International Tourism & Culture Expo 2021», που ξεκινάει από σήμερα Πέμπτη 25 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, με ωράριο λειτουργίας 10:00 – 20:00.

Η έκθεση πραγματοποιείται φέτος με υβριδική μορφή, δηλαδή με συνδυασμό φυσικής παρουσίας στον εκθεσιακό χώρο, τηρούμενων όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, αλλά και ψηφιακής παρουσίας για την υλοποίηση επαγγελματικών συναντήσεων (Β2Β) με τους buyers.

H Περιφέρεια Αττικής θα υποδέχεται τους επισκέπτες της έκθεσης στο περίπτερό της, Stand 104 – 106, όπου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, μέσα από το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό της, για τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στον επισκέπτη, το ταξίδι στην Αττική.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Θα προβληθούν τόσο οι ξεχωριστοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, όσο και οι διάφορες μορφές θεματικού τουρισμού της, όπως ο πολιτιστικός τουρισμός, ο οινικός – γαστρονομικός τουρισμός, κ.ά. καθώς επίσης και κάθε μορφής δραστηριότητα, κατάλληλη για κάθε τύπο επισκέπτη και για κάθε οικονομική δυνατότητα, που μπορεί να περιλαμβάνεται σε ένα ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι διακοπών στην Αττική, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής θα φιλοξενηθούν με εκπροσώπους τους ως συνεκθέτες, ο Δήμος Πόρου, ο Δήμος Πειραιά (Destination Pireaus) και το δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων «ATTICA WINE AND FOOD EXPERIENCE» (AWAFE Product Club), με στόχο την προώθηση του οινικού τουρισμού στην Αττική.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της έκθεσης, έχουν προγραμματιστεί περίπου 40 Β2Β επαγγελματικές συναντήσεις με tour operators, travel agents και επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο, προκειμένου να προβληθεί η Αττική ως ασφαλής και ελκυστικός πολυδιάστατος προορισμός για αξέχαστες διακοπές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, χαιρετίζει με δήλωσή του τις εργασίες της έκθεσης και του συνεδρίου επισημαίνοντας (μεταξύ άλλων):

«Θεωρούμε μια τεράστια πρόκληση για την Περιφέρεια Αττικής τον Πολιτιστικό τουρισμό, που εκπροσωπεί, άλλωστε, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της τουριστικής βιομηχανίας. Αποτελεί κεντρικό στόχο μας η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση της υλικής και άυλης κληρονομάς της Αττικής και του σύγχρονου πολιτισμού για την ενίσχυση της οικονομικής, αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης, και της προσέλκυσης ακόμη μεγαλύτερου διεθνούς τουριστικού ρεύματος, βαδίζοντας με αισιοδοξία προς τη μετά – covid εποχή».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media