Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Περιφέρεια Αττικής: Οι στόχοι της τουριστικής πολιτικής τα επόμενα πέντε χρόνια

ATHENS

 

Τους στόχους της τουριστικής πολιτικής για τα επόμενα πέντε χρόνια ανακοίνωσε η Περιφέρεια Αττικής, με στόχο την προβολή όλων των δυνατοτήτων της Αττικής.

Οι στόχοι μεταξύ άλλων αφορούν:

1. Προβολή της Αθήνας – Αττικής ως short break προορισμό (εκτός από city break) με ανάλογες προτάσεις για επιμέρους νέα τουριστικά προϊόντα που θα συμβάλουν σταδιακά σε αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και του μέσου όρου παραμονής τους.

2. Προβολή της «άγνωστης» και «αυθεντικής» Αττικής. Οι δυνατότητες προβολής των επιμέρους προορισμών π.χ. του Πειραιά, των νησιών του Σαρωνικού, των Ανατολικών και Δυτικών περιοχών που έχουν να προσθέσουν σημαντικά καινούργια στοιχεία για το πολιτιστικό περιβάλλον της.

3. Προβολή με έξυπνο και σύγχρονο τρόπο, καθώς και με ανταποδοτική αξία, επενδύοντας σε αποτελεσματικές δράσεις και όχι σε αμφίβολης και αναχρονιστικής αποδοτικότητας διαφημιστικές ενέργειες, χωρίς άμεσα και σχετικά μετρήσιμα οφέλη.

4. Συνεργασία για την από κοινού προβολή με εθνικούς ή και διεθνείς key players του τουρισμού (π.χ. κοινωνικούς εταίρους, αεροπορικές εταιρείες, Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, κλπ).

 

Share Post