Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Νέα προσπάθεια να προχωρήσει μεγάλη επένδυση τουρισμού υγείας στη Ρόδο

Μετά από μια τριετία καθυστερήσεων, «επανέρχεται» η μεγάλη επένδυση που σχεδιάζεται σε έκταση 48 στρεμμάτων στην περιοχή της Κρητηνίας της Ρόδου, με επενδυτικά κεφάλαια από το Ισραήλ και την Αμερική.

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχει κληθεί να αποφανθεί για την έγκριση ή μη ως προς την κατ’ αρχήν χωροθέτηση 5άστερης ξενοδοχειακής μονάδας, καθώς στην έκταση ανακαλύφθηκαν κατάλοιπα πρωτοβυζαντινών χρόνων.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Έτσι το 2019 υπήρξε η δέσμευση της περιοχής με τα αρχαιολογικά ευρήματα, με συνακόλουθο και την αλλαγή των αρχιτεκτονικών σχεδίων στη συνέχεια από την εταιρεία «Αμαρτος Οικολογική», της οποίας τα αρχικά σχέδια προϋπολογισμού 25 εκατ. ευρώ προέβλεπαν την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος (φωτορεαλιστική απεικόνιση) με 135 δωμάτια και 296 κλίνες, συνεδριακού κέντρου, κέντρου αποθεραπείας σοβαρών παθήσεων σε μετεγχειρητικό στάδιο, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνα, μικρό καταφύγιο σκαφών κ.ά., με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, εξοικονόμηση υδάτινων πόρων με επανάχρηση – ανακύκλωση και αφαλάτωση, εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων κ.τ.λ.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media