Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Πέντε κορυφαίες διακρίσεις για τα videos τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής με τα videos της τουριστικής προβολής της έλαβε σε δεκατρία φεστιβάλ που διοργανώθηκαν από τη Διεθνή Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών (International Committee of Tourism Film Festivals – CIFFT) πέντε σημαντικές διακρίσεις (Gold Award in Tourism Destination – Regions, Gold Medal, Best in Concept, Official Selection Silafest 2021, 3rd Prize in Tourism Destinations – Region).

Η Περιφέρεια Αττικής με τα συγκεκριμένα Videos τουριστικής προβολής της συμμετείχε στα συγκεκριμένα φεστιβάλ από το τέλος του 2020 μέχρι σήμερα.

Στόχος της συμμετοχής της ήταν να προσεγγίσει περισσότερους επισκέπτες να πραγματοποιήσουν διακοπές στην Αττική για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για να πετύχει αυτό το σκοπό επιχείρησε με την προβολή του πολυδιάστατος τουριστικού προφίλ της μέσα από την ανάδειξη της «Αττικής εμπειρίας» που προσφέρει στους ξένους επισκέπτες.

 

 

Επισημαίνεται ότι η Διεθνής Επιτροπή Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών (CIFFT, https://www.cifft.com), που δημιουργήθηκε το 1989, ενώνει διεθνή φεστιβάλ τουριστικών ταινιών από τέσσερεις ηπείρους, βραβεύοντας τις πλέον σημαντικές και καινοτόμες ταινίες, ενώ τα βραβεία που απονέμει είναι τα περισσότερο αναγνωρισμένα στην τουριστική αγορά ταινιών.

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού UNWTO, την Ευρωπαϊκή Ταξιδιωτική Επιτροπή ETC, τον Τουριστικό Οργανισμό της Καραϊβικής CTO και την Κέντροαμερικανική Τουριστική Ένωση CATA, η CIFFT εργάζεται για να ενθαρρύνει τους τουριστικούς προορισμούς να επιτύχουν αριστείες στην προβολή των προϊόντων τους, των υπηρεσιών που προσφέρουν και των τοποθεσιών τους χρησιμοποιώντας videos.

Στα φεστιβάλ διαγωνίστηκαν τα τρία κεντρικά videos της Περιφέρειας Αττικής που φέρουν τους τίτλους «Intergenerational», «Kukuvagia (TheOwl)» and «Glaros (The Seagull)», τα οποία επικεντρώνονται στην προβολή της Αττικής από την άποψη του Πολιτισμού, της Γαστρονομίας, των Παραλιών, των Μουσείων και των νησιών του Αργοσαρωνικού, συμπεριλαμβανομένων και των Κύθηρων και Αντικύθηρων και τα οκτώ θεματικά videos το καθένα εκ των οποίων επικεντρώνεται στην προβολή του θεματικού τουρισμού όπως ο «Θρησκευτικός Τουρισμός», ο «Οικογενειακός Τουρισμός», ο «Συνεδριακός Τουρισμός», ο «Τουρισμός Πολυτελείας και Αγοράς», ο «Πολιτιστικός Τουρισμός», ο «Τουρισμός δραστηριοτήτων» και ο «Τουρισμός Ιστιοπλοϊας και Κρουαζιέρας».

Καλλιτεχνικοί δημιουργοί των videos είναι οι εταιρείες Steficon και Indigo View Productions.

Το σχετικό υλικό μπορείτε να το παρακολουθήσετε επισκεπτόμενοι το κανάλι τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής (δείτε ΕΔΩ).

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Οι σημαντικές αυτές διακρίσεις αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση των προσπαθειών μας να καταστεί η Αττική κορυφαίος προορισμός στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις προσπάθειες μας για την υλοποίηση του στρατηγικού μας στόχου να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αττικής ως προορισμό πολλαπλών δυνατοτήτων, 365 ημερών το χρόνο, με αναβαθμισμένες θεματικές τουριστικές εμπειρίες».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media