Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Οι πέντε άξονες της κυπριακής κυβέρνησης για τη φετινή τουριστική σεζόν

 

Σε πέντε άξονες κινείται η κυπριακή κυβέρνηση προκειμένου να σώσει -όσο μπορεί- τη φετινή τουριστική χρονιά.

Η επόμενη βδομάδα θα είναι σημαντική, καθώς αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο δράσης για άνοιγμα των αεροδρομίων.

Στο σχέδιο δράσης θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα χρονοδιαγράμματα και οι διάφορες φάσεις για την επανέναρξη των πτήσεων, καθώς και οι χώρες με τις οποίες θα αποκατασταθεί η αεροπορική σύνδεση.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Παράλληλα, αναμένεται ότι περί το τέλος της ερχόμενης βδομάδας θα παρουσιαστεί και το τελικό υγειονομικό πρωτόκολλο που θα διέπει την τουριστική βιομηχανία.

Σε τρίτο επίπεδο γίνονται επαφές με διάφορες χώρες για σύναψη διμερών συμφωνιών προκειμένου να γίνει προσέλκυση τουριστών στην Κύπρο.

Αρχή έγινε με το Ισραήλ και την Ελλάδα. Μάλιστα, το Υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου έχει προγραμματίσει έκτακτες ενέργειες συνδιαφήμισης με οργανωτές ταξιδίων και αεροπορικές εταιρείες. Αυτή η ενέργεια θα επιχορηγηθεί με ένα έκτακτο κονδύλι των 10.000.000 ευρώ.

Επιπλέον, είναι έτοιμο το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων που στόχο έχει την παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις, ενώ οι υπάλληλοι της τουριστικής βιομηχανίας καλύπτονται από τα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας.

Ωστόσο, οι ξενοδόχοι αναμένουν τα εξειδικευμένα μέτρα που θα πάρει το Υπουργείο Εργασίας για την απασχόληση, καθώς ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού δεν θα εργαστεί, καθώς οι αφίξεις τουριστών από το εξωτερικό αναμένεται να μειωθούν κατά 60 – 70% σε σχέση με το 2019.

 

Πηγή: www.philenews.com

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post