Η Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου σε συνεργασία με την επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Πάτμου, το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων και τον κ. Γεώργιο Πίττα, Διευθυντή του Προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, παρουσίασαν στο «νησί της Αποκάλυψης» στο ξενοδοχείο PATMOS AKTIS το «Πατινιώτικο Πρωινό».
Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους οι:
1. Αγροτουριστικός Σύλλογος Γυναικών Πάτμου η ΗΛΙΟΤΑΤΗ
2. Μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Πάτμου
3. Μέλη του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων Πάτμου
4. Ζαχαροπλαστείο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
5. Εστιατόρια ΜΠΕΝΕΤΟΣ, ΚΤΗΜΑ ΠΕΤΡΑ, ΦΛΟΙΣΒΟΣ, ΜΠΑΚΛΚΟΝΙ, ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ και άλλα
6. Ντόπιοι παραγωγοί και προμηθευτές
Την παράσταση από το μπουφέ του «Πατινιώτικου Πρωινού» έκλεψαν οι τυρόπιτες Πάτμου με το τυρί το ντόπιο, η σκινόπιτα (πίτα με σκινόκαρπο), το δασόαλο (χυλός από μυρωδάτο ψωμί και αμύγδαλα), τα πουγκιά (ζύμη δίπλας ή τάρτας και γέμιση με αμύγδαλο, καρύδι, μέλι και ανθόνερο), οι φούντες οι γεμιστές (κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι), το τσίπουρο από φραγκόσυκα, το γλυκό σβίγγοι, το λικέρ από κούμαρα, τα ρεβύθια με δενδρολίβανο, τα ρεβύθια με μελιτζάνες και τα απιδάκια.
Η Παρουσίαση αυτή απέδειξε για άλλη μία φορά ότι η Πάτμος δεν έχει σε τίποτε να ζηλέψει άλλα μέρη με το γαστρονομικό της πλούτο, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει ακόμη ένα ελκυστικό κίνητρο τόσο για τον Τουρισμό όσο και για την Τοπική οικονομία.
Με το βήμα αυτό ετέθησαν τα θεμέλια για μία συνεχή και αδιάκοπη ενασχόληση με την τοπική γαστρονομία, η οποία με ομαδική και συντονισμένη δουλειά μπορεί να αποκτήσει την εξωστρέφεια που της αρμόζει.