Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Παρουσιάστηκε το «Καλάθι Πρωινού Νοτίου Αιγαίου»

Στις εργασίες του 2ου Ανοιχτού Συνεδρίου της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων (ΣΕΤΚΕ), το οποίο σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας σχέσης συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στους τομείς του τουρισμού και της γαστρονομίας, το οποίο διεξήχθη προχθές, Κυριακή, στο πλαίσιο της έκθεσης XENIA, παρουσιάστηκε το «Καλάθι Πρωινού» μια δράση προώθησης των τοπικών προϊόντων, μέσω των τουριστικών καταλυμάτων της χώρας, που υλοποιείται σε συνεργασία της ΣΕΤΚΕ με τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, Παναγιώτης Τοκούζης, τίμησε τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο για την καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας στην επιτυχία της δράσης «Καλάθι Πρωινού».

Η ΣΕΤΚΕ αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στην υλοποίηση των δράσεων που εντάσσονται στη Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019. Το «Καλάθι Πρωινού» του Νοτίου Αιγαίου, στόχο έχει να προωθήσει τα τοπικά, παραδοσιακά προϊόντα κάθε νησιού ξεχωριστά στους επισκέπτες των τουριστικών καταλυμάτων και να επιτύχει στην πράξη την διασύνδεση του Τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Χατζημάρκος αναφέρθηκε στην καθοριστική συμβολή των τουριστικών καταλυμάτων στις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον τομέα του τουρισμού κατατάσσοντας την στην πρώτη θέση, από πλευράς εσόδων και διανυκτερεύσεων. Τόνισε επιπλέον το σημαντικό ρόλο που τα τουριστικά καταλύματα, λόγω του μεγέθους τους, διαδραματίζουν στην προσπάθεια στήριξης και τόνωσης των μικρών παραγωγών των νησιών.

Σημειώνεται ότι η παρουσίαση του καλαθιού του αιγαιακού πρωινού στην έκθεση XENIA,  αποτελεί την πρώτη από μια σειρά κοινών δράσεων, μεταξύ Περιφέρειας και ΣΕΤΚΕ, που θα κορυφωθούν το 2019, με σκοπό την εγρήγορση, ετοιμότητα, ενημέρωση και κινητοποίηση του συνόλου των μελών της Ομοσπονδίας, η οποία αποτελεί κοινωνικό εταίρο του Νοτίου Αιγαίου – Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας