Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Παρουσίαση του προγράμματος «SIGNA MARIS» στη Θεσσαλονίκη

SIGNA1

 

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον τοπικό Ναυτικό Όμιλο Ανοιχτής Θάλασσας, διοργάνωσε την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Remezzo Palace στην Θεσσαλονίκη, την εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος «SIGNA MARIS» για την προώθηση των τουριστικών υπεροχών των τεσσάρων περιφερειών της Νοτίου Ιταλίας (Καμπανία, Απουλία, Καλαβρία και Σικελία).

Το SIGNA Maris είναι ένα πρόγραμμα του ιταλικού Υπουργείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουρισμού (MiBACT) – Ενδιάμεσος Φορέας του POIn «Πολιτιστικά, φυσικά αξιοθέατα και τουρισμός», το οποίο προωθεί τον πολιτιστικό και φυσικό πλούτο καθώς και τις τοπικές γεύσεις, μέσα από τη γέννηση ενός νέου τουριστικού συστήματος που συνδυάζει και ενσωματώνει γη και θάλασσα.

Το πρόγραμμα θα μπορούσε να αποτελέσει «μια καλή πρακτική» και για την Ελλάδα, τόσο πλούσια σε παράκτιους τουριστικούς προορισμούς με ισχυρούς δεσμούς με το εσωτερικό του εδάφους.

SIGNA

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στην Θεσσαλονίκη κος Χρήστος Σαραντόπουλος και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ανοιχτής Θάλασσας κος Αλκιβιάδης Γρηγοριάδης. Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε από τον κο Marco Della Puppa, Γ. Γραμματέα του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, με την παρέμβαση των κ.κ. Δημήτρη Πετρά Γ. Γραμματέα του Ομίλου Ανοιχτής Θάλασσας και Ευάγγελου Χρήστου, καθηγητή ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Ο τελευταίος τόνισε την σπουδαιότητα του προγράμματος αυτού στην ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Όλες οι πληροφορίες για το έργο, το δίκτυο των λιμένων που συμμετέχουν και οι προτεινόμενες διαδρομές είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα: www.signamaris.it σε πέντε γλώσσες.

Δείτε ΕΔΩ την παρουσίαση του προγράμματος Signa Maris στα ελληνικά