Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Η Θεσσαλονίκη πρώτη επιλογή στην Ελλάδα για τους Ισραηλινούς τουρίστες

Η Θεσσαλονίκη αποτελεί τον πιο σημαντικό τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα για τους Ισραηλινούς τουρίστες, καθώς οι περισσότεροι διατηρούν συναισθηματικό δέσιμο με την πόλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης η προσέλευση τουριστών από το Ισραήλ στη Θεσσαλονίκη είναι ανοδική με το ποσοστό αύξησης από το 2016 στο 2017 να φτάνει το 87,31% (2016: 44.966 Ισραηλινοί τουρίστες, 2017: 84.224).

Στην ΙΜΤΜ 2018 τη διεθνή τουριστική έκθεση του Ισραήλ που έλαβε χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο TLV Convention Center στο Τελ Αβίβ, από τις 6 ως τις 7 Φεβρουαρίου, η Θεσσαλονίκη έλαβε μέρος ως συν εκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η υπεύθυνη Marketing της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Χρύσα Σαραβέλου (στη φωτογραφία τρίτη από αριστερά), είχε συναντήσεις με την Πρόεδρο του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων του Ισραήλ (ΙΤΤΑΑ) Hanny Sobol και με Ισραηλινούς tour operators με τους οποίους συζήτησαν τις προοπτικές της φετινής χρονιάς και τις δυνατότητες κοινών δράσεων.

«Με την κυρία Sobol συζητήσαμε για την άμεση υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου στο πλαίσιο του οποίου θα υλοποιηθεί ένα b2b event- workshop, στο οποίο οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν επαφές με τους tour operators με τους οποίους θα συνεργάζονται», ανέφερε η κα Σαραβέλου.

«Οι ιστορικοί δεσμοί της Θεσσαλονίκης, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ηπείρου με τους Ισραηλινούς παράλληλα με το έντονο ενδιαφέρον από τους ταξιδιώτες αποτελούν τα εχέγγυα για την προσδοκία περαιτέρω ενδυνάμωσης της τουριστικής κίνησης και τη φετινή περίοδο» αναφέρει ο Προϊστάμενος του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Ισραήλ Χαρίλαος Καλπίδης.

Στην ΙΜΤΜ 2018 συμμετείχαν 170 εκθέτες από 50 χώρες.

Να σημειωθεί ότι τα αεροπορικά εισιτήρια της κας Σαραβέλου ήταν μια προσφορά της Aegean Airlines.