Δευτέρα 23 Μαϊου 2022

«Παράλογο να πληρώσουμε τέλη κυκλοφορίας για ακινητοποιημένα λεωφορεία»

 

«Ο δικός μας ο κλάδος έχει πληγεί στο σύνολό του κατά 93%. Έχουμε να πατήσουμε μίζα πάνω από δέκα μήνες, πλησιάζουμε πλέον το χρόνο», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Λεωφορείων Ελλάδας (ΕΤΛΕ), Αλέξανδρος Γασπαράτος.

«Ταυτόχρονα τα πάγια έξοδα, ενοίκια, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, τράπεζες, ασφαλιστικές εισφορές, τρέχουν, όπως τρέχουν και τα έξοδα που αφορούν το αυτοκίνητο. Δεν είναι μόνο το πετρέλαιο που κινεί ένα όχημα. Υπάρχουν και άλλα πράγματα που κοστίζουν και εμείς εδώ και ένα χρόνο περίπου δεν έχουμε έσοδα. Όλο αυτό το διάστημα που δεν εργαζόμαστε, δεν έχουμε λάβει καμία οικονομική ενίσχυση -και δεν μιλώ για τους εργαζόμενους αλλά για τους ιδιοκτήτες- και τώρα, καλούμαστε να πληρώσουμε και ένα σημαντικό ποσό για τέλη κυκλοφορίας. Χωρίς καν να έχουμε μετακινήσει τα λεωφορεία μας», προσθέτει.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Προσθέτει δε, πως ένα ενδεχόμενο μέτρο βάσει του οποίου θα κληθούν να πληρώσουν το μισό ποσό, είναι επίσης παράλογο, δίνοντας το εξής παράδειγμα:

«Τα τέλη κυκλοφορίας για ένα λεωφορείο 50 θέσεων κοστίζουν 595 ευρώ. Τα μισά λοιπόν αντιστοιχούν σε 297,5 ευρώ. Γιατί να κληθεί ένας επαγγελματίας να πληρώσει ένα ποσό κοντά στα 300 ευρώ για τέλη κυκλοφορίας χωρίς ουσιαστικά να έχει κυκλοφορήσει το όχημά του; Είναι παράλογο. Ωστόσο είναι τουλάχιστον κάτι, μια κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της Πολιτείας», καταλήγει.

 

Πηγή: www.grtimes.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media