Την παραίτηση του από Marketing Director του ξενοδοχειακού ομίλου Electra, ανακοίνωσε ο Γιάννης Τσάκαλος.
Στην επιστολή του σε συνεργάτες και φίλους, τονίζει ότι αποφάσισε να κλείσει τον κύκλο του στη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ μετά από ακριβώς πέντε χρόνια και να δώσει χώρο στην εταιρεία να προχωρήσει ακόμα περισσότερο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία πέντε χρόνια, υπό τον κ. Τσάκαλο και σε συνεργασία με εταιρείες του χώρου, χαράχθηκε νέα στρατηγική μάρκετινγκ και ανανεώθηκε ριζικά η ψηφιακή εικόνα του ομίλου.
Οι στόχοι του στρατηγικού πλάνου, ήταν ο όμιλος Electra να αλλάξει τελείως την εικόνα του και να προσδώσει προστιθέμενη αξία στο μυαλό του υποψήφιου πελάτη.
Στους στόχους του στρατηγικού πλάνου, ήταν το brand «Electra» να προσαρμοστεί στη νέα εποχή, γι’ αυτό αποφασίστηκε το συνολικό rebranding του ομίλου.
Αυτή είναι η μεγάλη παρακαταθήκη για το μέλλον που άφησε ο κ. Τσάκαλος στην ψηφιακή εποχή και στο ψηφιακό marketing των ξενοδοχείων Electra.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του κ. Τσάκαλου
Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι,
Ο όμιλος Electra Hotels and Resorts στα 54 χρόνια λειτουργίας του, προσπαθεί να προσαρμόζεται στα δεδομένα της εποχής, να εκσυγχρονίζεται, να αλλάζει όπου και όποτε χρειάζεται και να αναπτύσσεται πάντα με σταθερά βήματα. Βλέπουμε καθημερινά παραδείγματα εταιρειών, που δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στα δεδομένα και οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο.
Όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, εγώ και η οικογένειά μου ανήκουμε στην οικογένεια των Ηλέκτρα, πέρα από θέσεις και αξιώματα. Προσπαθούμε λοιπόν πάντα να βοηθούμε την εταιρεία να εξελίσσεται, να μεγαλώνει, να γίνεται καλύτερη, ανεξάρτητα από το αν κατέχουμε θέση στη διοίκηση ή όχι.
Για το λόγο αυτό, αποφάσισα να κλείσω τον κύκλο μου στη θέση του διευθυντή μάρκετινγκ μετά από ακριβώς πέντε χρόνια και να δώσω χώρο στην εταιρεία να προχωρήσει ακόμα περισσότερο, δηλώνοντας την αμέριστη εμπιστοσύνη μου στη διοίκηση και τα στελέχη, με την ευχή από καρδιάς να την πάνε ακόμα ψηλότερα.
Σας ευχαριστώ όλες και όλους για τη συνεργασία μας και πιστεύω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να τα πούμε σύντομα. Θα σας ενημερώσω σχετικά με το επόμενο επαγγελματικό μου βήμα σύντομα, όμως μέχρι τότε μπορείτε ότι χρειάζεστε να επικοινωνείτε με το κινητό μου το οποίο θα παραμείνει το ίδιο, όπως και με το προσωπικό μου email, το οποίο είναι το tsakjohn@gmail.com (θα ισχύει και το εταιρικό για κάποιο διάστημα).
Καλή συνέχεια, καλή δύναμη και ότι χρειάζεστε μπορείτε να επικοινωνείτε για θέματα marketing με την Μαργαρίτα Μαχαίρα m.machaira@electrahotels.gr και για θέματα loyalty με την Ειρήνη Τζιρβελάκη i.tzirvelaki@electrahotels.gr.
Με απέραντη εκτίμηση
Γιάννης