Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020

Παπουτσάνης: Από τα σαπούνια στα ξενοδοχεία

Στην αύξηση του τουρισμού ποντάρει η εταιρεία «Παπουτσάνης», η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία καλλυντικών προϊόντων και είναι ο βασικός προμηθευτής όλων των μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας.

Η εταιρεία, η οποία συμπλήρωσε 146 χρόνια ζωής, τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε σε δεινή θέση, κατάφερε να ορθοποδήσει και πλέον να αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον της.

Βασική οικονομική “ανάσα” έδωσε στην εταιρεία η συνεργασία με τη Sysco Guest Supply, έναν από τους μεγαλύτερους διανομείς ξενοδοχειακών καλλυντικών διεθνώς, η οποία ξεκίνησε το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και αφορά στην τροφοδοσία 5άστερων ξενοδοχείων σε όλη την Eυρώπη. Η συμφωνία αυτή με τη Sysco Guest Supply προσθέτει περίπου 2 εκατ. ευρώ στο συνολικό κύκλο εργασιών της Παπουτσάνης.

Η εταιρεία διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα τεχνολογικά εργοστάσια στην Ευρώπη, το οποίο βρίσκεται στη Ριτσώνα. Παράγει για ίδιο λογαριασμό και για λογαριασμό τρίτων σαπούνια και καλλυντικά, απευθυνόμενη συγχρόνως με ανάλογα προϊόντα, όπως αφρόλουτρα, άλλα σαμπουάν και είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής, σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και κρουαζιερόπλοια. Για ορισμένα από αυτά συνεργάζεται με την εταιρεία φυτικών καλλυντικών Κορρές. Τα επώνυμα προϊόντα της φέρουν τα εμπορικά σήματα «Καραβάκι», «Κορρές», «Πράσινα παραδοσιακά», «Aromatics», «Papoutsanis Family», «Glycerine», «Natura», «Olivia», «Papoutsanis Baby», «Papoutsanis Kids», «Skin Essentials», «Personelle Papoutsanis».

Αντλεί από τη διεθνή αγορά σχεδόν το 35% των εσόδων της. Προορισμοί των προϊόντων που εξάγει και, κυρίως, των ειδών που προορίζονται για χρήση από ξενοδοχειακές μονάδες, είναι η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ισπανία, η Ιταλία, ο Καναδάς, η Κύπρος, η Λεττονία, η Λιβύη, η Λιθουανία, η Νότια Κορέα, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Σερβία, η Σλοβενία και η Σουηδία.

Πηγή: www.insider.gr