Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Πάνω από 93.000 αεροπορικές αφίξεις τουριστών μέχρι σήμερα στη Ρόδο

 

Περισσότεροι από 93.000 τουρίστες από το εξωτερικό έχουν επισκεφτεί αεροπορικά τη Ρόδο, από την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο τέλος Μαρτίου μέχρι σήμερα!

Η κίνηση κορυφώθηκε το τετραήμερο από τη Μεγάλη Πέμπτη έως την Κυριακή του Πάσχα, διάστημα κατά το οποίο αφίχθηκαν στο νησί 22.704 επισκέπτες με πτήσεις τσάρτερ από Γερμανία, Βρετανία, Ισραήλ, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Σκανδιναβία κλπ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρυθμοί αφίξεων μειώνονται τις επόμενες μέρες και από τις αρχές Μαΐου αυξάνονται και πάλι.

Μάλιστα, ο Μάιος εκτιμάται ότι θα είναι καλύτερος από το Μάιο του 2019 προ πανδημίας σε επίπεδο κίνησης!

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχείων του νησιού έχει τεθεί σε λειτουργία και όσα δεν έχουν ανοίξει ακόμη, αναμένεται να το κάνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Όμως ο μεγάλος αριθμός των αφίξεων σε συνδυασμό με την έλλειψη αστυνομικών που εκτελούν τους ελέγχους στο αεροδρόμιο του νησιού, έχει ως αποτέλεσμα να σχηματίζονται μεγάλες ουρές, καθώς λειτουργούν μόλις τρία γκισέ ανά βάρδια, γεγονός που συνεπάγεται την πολύωρη αναμονή και τη δυσαρέσκεια των επισκεπτών, καθώς φέτος, υποβάλλονται σε διαβατηριακό έλεγχο οι επισκέπτες από τη Βρετανία λόγω του Brexit.

Βεβαίως, αναμένονται ενισχύσεις της αστυνομικής δύναμης στο αεροδρόμιο, ωστόσο σύμφωνα με όσα αναφέρουν επιχειρηματίες του τουρισμού, τουριστικοί πράκτορες κ.λπ. το πρόβλημα θα είχε λυθεί εάν είχαν τοποθετηθεί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» ηλεκτρονικά σκάνερ (αναγνώστες) διαβατηρίων όπως αυτά που υπάρχουν στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

 

Διαβάστε περισσότερα στο: www.dimokratiki.gr

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media

Share Post