Τρίτη 6 Ιουνίου 2023

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων συμμετέχει στο ECOCITY FORUM 2018

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) επενδύει στην εξωστρέφεια του ελληνικού τουρισμού, υποστηρίζει μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις και στηρίζει το περιβάλλον, την κυκλική οικονομία και την αειφόρο και βιώσιμη ανάπτυξη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων συμμετέχει ενεργά στο Διεθνές Συνέδριο «ECOCITY FORUM 2018» για την Κυκλική Οικονομία στις Έξυπνες Πόλεις, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από σήμερα Τετάρτη 3 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

To συνέδριο διοργανώνεται από το ECOCITY με την επιστημονική υποστήριξη του ΑΠΘ και τελεί υπό την Αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στις εργασίες του ECOCITY FORUM 2018 παίρνουν μέρος κορυφαίοι εκπρόσωποι φορέων που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτικής, όπως είναι το European Environmental Agency (ΕΕΑ), ο European Sea Ports Organization (ESPO), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο Παγκόσμιος Oργανισμός Τουρισμού (WTO).

Την ΠΟΞ θα εκπροσωπήσει ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Γρηγόρης Τάσιος, ο οποίος θα είναι εκ των συντονιστών της θεματικής συζήτησης με τίτλο «Τουριστικός Τομέας και Κυκλική Οικονομία» (Παρασκευή 5 Οκτωβρίου – ώρα 14.30 μ.μ.). Παράλληλα, ο συνεργάτης της ΠΟΞ, πολιτικός μηχανικός / σύμβουλος σε ζητήματα αειφόρου τουρισμού Σωτήρης Μυλωνάς θα αναπτύξει το θέμα: «Διαχείριση αποβλήτων, ανακύκλωση, κυκλική οικονομία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις – Η ελληνική πραγματικότητα».

Στο ECOCITY FORUM 2018 παίρνουν μέρος 18 πανεπιστήμια και επιστημονικά ινστιτούτα, πέντε διεθνή περιβαλλοντικά δίκτυα, πέντε επαγγελματικές ενώσεις και περισσότεροι από 70 αναγνωρισμένοι ομιλητές.

Post Tags
Share Post