Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Συνέντευξη Τύπου για τις δράσεις του CapTour

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και η ομάδα του έργου «CapTour: An Initiative on Capitalizing Tourism’s prospects of the region», θα πραγματοποιήσουν Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 11.00 π.μ., στο ξενοδοχείο Mandrino (Εγνατίας 29 & Αντιγονιδών 2) στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι, το CapTour είναι ένα καινοτόμο έργο που δημιουργήθηκε για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρηματιών στον κλάδο του τουρισμού, στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας – Βουλγαρίας και πρόκειται να ολοκληρωθεί τον προσεχή μήνα.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το έργο επικεντρώνεται στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα, καθώς ο τόπος, αλλά και ο ρόλος τους έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της διασυνοριακής περιοχής.

Η ανάπτυξη της τουριστικής επιχειρηματικότητας θεωρείται δυναμικός παράγοντας που συμπαρασύρει την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων.

Το έργο αποτελείται από ένα σύνολο δράσεων κατάρτισης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης ώστε οι υπάρχοντες, αλλά και δυνητικοί, επιχειρηματίες να εξελίξουν τις ιδέες τους, προάγοντας τον τουρισμό στην ευρύτερη περιοχή.

Ταυτόχρονα, οι ευκαιρίες δικτύωσης μέσα από το έργο θα φέρουν σε επαφή τους ενδιαφερομένους μεταξύ τους και θα αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τον τουρισμό.

 

Το πρόγραμμα της παρουσίασης

Οι υπεύθυνοι του έργου θα ενημερώσουν τους παρευρισκόμενους σχετικά με τις δύο τελευταίες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου.

Πιο συγκεκριμένα, θα ανακοινωθεί το business Forum «Hospitality Financial Management» από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ένα εκ των τεσσάρων δικαιούχων του έργου.

Το Business Forum θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου 2023 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και θα δώσει τη δυνατότητα σε 120 επαγγελματίες, ακαδημαϊκούς και λοιπούς ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις που αφορούν τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη χρηματοοικονομική διαχείριση μονάδων φιλοξενίας και την προσέγγισή τους ως προς τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και να συζητήσουν σχετικά με τις προκλήσεις που βιώνει ο κλάδος.

Τέλος, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε γεύμα εργασίας όπου θα τους δοθεί η δυνατότητα δικτύωσης με άλλες επιχειρήσεις και λοιπούς ενδιαφερόμενους (stakeholders) του κλάδου.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου οι υπεύθυνοι του έργου θα ενημερώσουν σχετικά με την Τελετή λήξης του έργου που έρχεται αν επισφραγίσει τις δράσεις και τα αποτελέσματα του CapTour.

Η Τελετή Λήξης πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στο κτήριο Μ2, του Μεγάρου Μουσικής, στις 17:00.

Στην Τελετή Λήξης πρόκειται να παραστούν εκπρόσωποι των τεσσάρων δικαιούχων του έργου όπου θα παρουσιάσουν τις δράσεις, τα αποτελέσματα του έργου και το θετικό αντίκτυπό του στον κλάδο, ενώ θα παρουσιαστούν και ευκαιρίες ανάπτυξης.

 

Το έργο CapTour

To έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG VA «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014 – 2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους των χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Το εταιρικό σχήμα του έργου αποτελείται από τέσσερις δικαιούχους:

1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ.) – Επικεφαλής Δικαιούχος

2. Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.)

3. Destination Sandanski

4. Rhodopes Hoteliers and Restauranteurs Association