Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

«Πάγωμα» των κρατήσεων φοβούνται οι τουριστικοί φορείς

TOURISM1

 

Στις «παράπλευρες απώλειες» από τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, φαίνεται ότι εντάσσονται και οι προβλέψεις των τουριστικών φορέων για πανευρωπαϊκό πάγωμα των κρατήσεων.

Χαρακτηριστική ήταν η πρώτη εκτίμηση του προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέα Ανδρεάδη, ο οποίος σε ανάρτηση του στο twitter έγραψε ότι «μετά τις επιθέσεις σε μεταφορικά μέσα και υποδομές, υπάρχουν φόβοι για πανευρωπαϊκό πάγωμα των κρατήσεων. Είναι αναγκαία πλέον μετά τις νέες επιθέσεις η εφαρμογή νέων μηχανισμών ελέγχου προ των εισόδων των αεροδρομίων και σταθμών άλλων μεταφορικών μέσων».

Οι χθεσινές εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους φόβους όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς ότι το θέμα της ασφάλειας έχει μπει ήδη από πέρυσι ψηλά στην ατζέντα για τον τουριστικό κλάδο.

Το σχόλιο του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γιάννη Ρέτσου, παραπέμπει ακριβώς σε αυτό, ότι δηλαδή «από την αρχή του 2016 έχουμε πει ότι η τρομοκρατία στην Ευρώπη θα καθορίσει εν πολλοίς τη φετινή τουριστική χρονιά».

Ορισμένα δημοσιεύματα στη Βρετανία, αναρωτιούνται «πόσο ασφαλείς είναι πλέον οι διακοπές;» και ανέφεραν ότι αυξάνεται, μετά τα χθεσινά γεγονότα, το ρίσκο όσον αφορά τα επίπεδα της ασφάλειας στους προορισμούς της Μεσογείου λόγω τρομοκρατίας και βασικά στην Ισπανία.

Πηγή: www.newmoney.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο της Στεφανίας Σούκη στο newmoney.gr

Share Post