Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Παγκόσμια προβολή για την Ελλάδα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο Ρώσος κοσμοναύτης, Αντόν Σκάπλεροφ, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το διάστημα εξυμνεί τη χώρα μας και χαιρετίζει το «Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας».

Την Ελλάδα και τον ελληνικό τουρισμό εξυμνεί σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από το Διάστημα όπου βρίσκεται, ο κοσμοναύτης της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας και διοικητής της 55ης αποστολής στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), Αντόν Σκάπλεροφ. Το μήνυμα του κορυφαίου Ρώσου κοσμοναύτη, που έχει λάβει τον ανώτατο τίτλο τιμής του Ήρωα της Ρωσίας, συνιστά τεράστια προβολή και διαφήμιση της χώρας μας στη Ρωσία.

Το Έτος Τουρισμού αποτέλεσε πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά που συνυπέγραψε με τη Ρωσίδα υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδια για τον τουρισμό Άλα Μανίλοβα και περιλαμβάνει μία σειρά δυναμικών δράσεων και προγραμμάτων με στόχο την ενίσχυση των διμερών τουριστικών σχέσεων και τη δυναμική ανάπτυξη του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια.

Κρατώντας το σήμα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), που συμπεριέλαβε στη λίστα των προσωπικών αντικειμένων που πήρε μαζί του στην αποστολή, ο κ. Σκάπλεροφ χαιρέτισε θερμά την έναρξη του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας και αναφέρθηκε στη στενή σύνδεση πολλών Ρώσων κοσμοναυτών με τη χώρα μας.

«Είναι αδύνατον να ξεχαστούν οι μέρες που περνάμε στην Ελλάδα», τόνισε στο μήνυμά του δεδομένου ότι η χώρα μας τα τελευταία χρόνια αποτελεί κορυφαία επιλογή των Ρώσων κοσμοναυτών για τα προγράμματα φυσικής αποκατάστασής τους μετά από την πολύμηνη παραμονή τους στο διάστημα.

 

Δείτε το βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Ρώσου κοσμοναύτη