Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Παγκόσμια απαγόρευση επιβίβασης Κινέζων σε κρουαζιερόπλοια λόγω κορονοϊού

 

Στην παγκόσμια απαγόρευση επιβίβασης σε κρουαζιερόπλοια σε οποιονδήποτε, είτε μέλος πληρώματος είτε επιβάτη, προέρχεται από την Κίνα ή ταξίδεψε τις τελευταίες 14 ημέρες από ή προς την Κίνα, καθώς και στη διακοπή μετακινήσεων πληρωμάτων από την ίδια χώρα, προχώρησε η Παγκόσμια Ένωση Κρουαζιέρας, CLIA.

Η απαγόρευση αφορά ασφαλώς και τις ελληνικές εταιρείες που είναι μέλη της, δηλαδή τη Celestyal Cruises η οποία ξεκινάει τη σεζόν του 2020 από τον Πειραιά αρχικά με ένα πλοίο από το τέλος Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, στα μέσα Φεβρουαρίου, καταφθάνει στον Πειραιά το πρώτο μεγάλο ξένο κρουαζιερόπλοιο μετά το ξέσπασμα της επιδημίας στην Κίνα, καθώς αρχίζουν και αυξάνονται σταδιακά οι αφίξεις της νέας σεζόν.

Σε κανένα από όλα αυτά τα πλοία δεν θα επιτρέπεται, μέχρι νεωτέρας, να έχουν επιβάτες ή πληρώματα που προέρχονται από την Κίνα ή που ταξίδεψαν σε αυτή 14 ημέρες πριν από την αναχώρηση του πλοίου, διάστημα που αντιστοιχεί στην εκδήλωση των συμπτωμάτων, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

Πηγή: Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου στο kathimerini.gr.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media