Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Η Ουρανούπολη Χαλκιδικής αποκτά ομοιόμορφη σήμανση

Η Ουρανούπολη της Χαλκιδικής είναι ο πρώτος ελληνικός προορισμός με ομοιόμορφη σήμανση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής:

Με λογότυπο εμπνευσμένο από τη λογοτύπηση της Χαλκιδικής και του Δήμου Αριστοτέλη, η Ουρανούπολη αποκτά το δικό της τουριστικό μέσο ταυτοποίησης, φιλοδοξώντας αυτό να αποτελέσει το σήμα κατατεθέν του εμπορικού και τουριστικού της ιστού.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Πρόκειται για διακριτικό, το οποίο παραπέμπει στο τουριστικό μοντέλο διακοπών «μεσογειακό καλοκαίρι», δεδομένου ότι ο προορισμός προωθεί – πέρα από εναλλακτικές μορφές τουρισμού – το καλοκαιρινό πρόσωπο ολόκληρης της Ανατολικής Χαλκιδικής.

Με ψηφίδες «παρμένες» από το trade mark της Χαλκιδικής και χρώματα αποσπασμένα από το αντίστοιχο του Δήμου Αριστοτέλη, το νέο λογότυπο δίνει χρωματική έμφαση στο θεματικό μοτίβο «ήλιος», ο οποίος περιβάλλεται από το αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο.

Το logo της Ουρανούπολης θα συνοδεύει όλες τις καμπάνιες του Δήμου Αριστοτέλη που την αφορούν ως προορισμό, είτε αυτές απευθύνονται στην ευρωπαϊκή τουριστική αγορά, είτε στην εγχώρια.

Με τον τρόπο αυτό επιχειρήσεις που το τοποθετούν σε επιγραφές, έντυπα, ηλεκτρονικές μπροσούρες, κ.λπ., υιοθετώντας τη συγκεκριμένη σύγχρονη και καινοτόμα πολιτική προώθησης, αναμένεται να έχουν προτεραιότητα στην προτίμηση των ανά την Ευρώπη τουριστικών πρακτόρων και του κοινού.

Η πιλοτική παρουσίασή του περιλαμβάνεται στη διαδικτυακή (social media) καμπάνια του Δήμου Αριστοτέλη, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα και θα αφορά τον sailing & diving τουρισμό, απευθυνόμενη στην τουριστική αγορά του Πεδεμόντιου της Βόρειας Ιταλίας (Τορίνο).

Η επίσημη παρουσίασή του, αλλά και ο τρόπος χρήσης του από τοπικές επιχειρήσεις θα πραγματοποιηθεί στην Ουρανούπολη πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Μέχρι τότε ένας αριθμός επιχειρήσεων αναμένεται να αντικαταστήσει (λόγω παλαιότητας) υφιστάμενη σήμανση και επιγραφές, ώστε – χρόνο με το χρόνο – να δημιουργηθεί στο Δήμο Αριστοτέλη ο πρώτος ελληνικός προορισμός με ομοιόμορφη σήμανση.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media