Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Όταν η Ποπ Κουλτούρα συναντά τον Τουρισμό

Ο τουρισμός, η πολιτιστική διαχείριση και η δημοφιλής κουλτούρα είναι τρεις θεματικοί άξονες που τα τελευταία χρόνια έχουν μια αναγνωρισμένη σχέση με την οικονομική ανάπτυξη, ενώ παράλληλα αποτελούν παγκοσμίως δυναμικά αναπτυσσόμενα αντικείμενα επιστημονικής έρευνας.

Με αυτή την αφετηρία στο βιβλίο: «Εκεί που προσγειώθηκε το Κοράκι» ανθολογούνται κείμενα του Γιάννη Παπαδημητρόπουλου που έχουν γραφτεί από το 2012 και μετά και έχουν, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δημοσιευτεί σε ηλεκτρονικά μέσα.

Η συγκέντρωσή τους, πέρα από τον προφανή στόχο της κατάθεσης απόψεων και ιδεών, φιλοδοξεί να δώσει το ερέθισμα για μια ακόμα πιο σοβαρή αντιμετώπιση θεμάτων τουρισμού, πολιτισμού και φαντασίας από την ελληνική ακαδημαϊκή κοινότητα και να συμβάλλει στον εν εξελίξει διάλογο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι το μεγαλύτερο κομμάτι των κειμένων δημοσιεύθηκαν στο eTravel News, είτε στην παλαιότερη (στο blog eTravel News μέχρι τον Οκτώβριο του 2013), είτε στη νεώτερη μορφή του (στο portal eTravel News από τον Οκτώβριο του 2013).

 

Τίτλος: Εκεί που προσγειώθηκε το Κοράκι

Υπότιτλος: Κείμενα για τον τουρισμό, την πολιτιστική διαχείριση και τη φαντασία

Συγγραφέας: Γιάννης Παπαδημητρόπουλος

ISBN: 978-960-9772-75-4

Κατηγορία: Δοκίμια

Διαστάσεις: 16×23 εκ

Σελίδες: 162

Έκδοση: Πάτρα, 2017

Τιμή: 10 €

 

———————————————————————————————————————————————————————–

Ο Γιάννης Παπαδημητρόπουλος γεννήθηκε το 1986 στην Πάτρα όπου και κατοικεί. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης του Ε.Κ.Π.Α., κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου MBA Τουρισμού του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μεταπτυχιακού τίτλου Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Είναι μέλος της Εταιρείας Συμβούλων Διαχείρισης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΣΔΙΑΠΟΚ), του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, του Συλλόγου Αποφοίτων του Τμήματος Π.Ε.Δ.Δ. και του Συλλόγου Αποφοίτων ΜΒΑ Τουρισμού «MBA Society», ενώ συνεργάζεται σε διάφορα projects με ομάδες και φορείς στο πεδίο της Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιο σας