Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην 36η Philoxenia

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) συμμετείχε στο «restart» της διεθνούς έκθεσης τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε από τις 12 ως τις 14 Νοεμβρίου στον εκθεσιακό χώρο της HELEXPO.

Το περίπτερο του ΟΤΘ αποτέλεσε για ακόμη μια χρονιά σημείο συνάντησης και πόλο έλξης στελεχών φορέων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού.

Οι άνθρωποι του Οργανισμού πρόβαλαν στοχευμένα τη Θεσσαλονίκη στους Hosted Buyers σε προγραμματισμένα B2B ραντεβού, καθώς επίσης, οργάνωσαν για αυτούς ξενάγηση στην πόλη σε συνεργασία με τη διοίκηση της HELEXPO.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Οι Hosted Buyers έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνηστικά δώρα της Θεσσαλονίκης.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης εμπλούτισε την παρουσία του με παράλληλες ενέργειες.

Μαζί με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συνδιοργάνωσε την ημερίδα «Πολιτιστικός τουρισμός και πολιτισμός: Tο μέλλον του παρελθόντος», με αναγνωρισμένους ομιλητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Επίσης συμμετείχε και υποστήριξε το καθιερωμένο συνέδριο της Philoxenia που φέτος πραγματοποιήθηκε με θέμα «Τουρισμός Εμπειρίας. Αναζητώντας την Αυθεντικότητα», με σημαντικούς εκπροσώπους τουριστικών φορέων και επιτυχημένους επαγγελματίες της εγχώριας αγοράς.

Στο χώρο του Οργανισμού Τουρισμού, εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Μεταφορών ενημέρωσε τους επισκέπτες για το SUSTOURISMO app, μια εφαρμογή που προσφέρει μία μοναδική εμπειρία περιήγησης στην πόλη, με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μετακίνησης.

Κατά τη διάρκεια της Philoxenia η Βούλα Πατουλίδου ως Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης καλωσόρισε τον τιμώμενο Δήμο της Επιδαύρου τονίζοντας τη σημασία των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που μπορεί να αναπτύξει ένας τόπος.

Μετά από πρόσκληση του Δήμου Γορτυνίας που πολλοί τον ονομάζουν «Άγιον Όρος της νότιας Ελλάδας», η κα Πατουλίδου μίλησε για τον μοναστηριακό πολιτισμό της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.

Η κα Πατουλίδου συνεχάρη τη Διοίκηση της Helexpo ΔΕΘ για την άρτια φετινή διοργάνωση παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει και επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«O τουρισμός μας αυτή τη στιγμή είναι ο πρωταθλητής που έχει μείνει εκτός αγώνων για μεγάλο χρονικό διάστημα και έχει μπει τώρα ξανά στο γήπεδο. Ένας πρωταθλητής ξέρει να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο. Η ελληνική τουριστική ταυτότητα είναι ταυτότητα κύρους και φήμης!»

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media