Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

O Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης γιορτάζει την παγκόσμια ημέρα τουρισμού προβάλλοντας την ύπαιθρο του νομού

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, παρουσίασε το video Rural Stories of Thessaloniki, με σκοπό την προώθηση της υπαίθρου του νομού Θεσσαλονίκης.

 

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

H Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσης της θεματικής της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού 2020 από τον UNWTO «Τουρισμός και ανάπτυξη της υπαίθρου» κινητοποιήθηκε άμεσα, με σκοπό να προάγει το μήνυμα της ανάπτυξης της υπαίθρου, μέσα από τον τουρισμό.

Είναι μια κρίσιμη στιγμή καθώς οι χώρες ανά τον πλανήτη προσμένουν την ανάκαμψη του τουρισμού.

Η κοινωνία της υπαίθρου των Μητροπολιτικών δήμων της Θεσσαλονίκης αποτελεί βασικό στοιχείο της οικονομίας της περιοχής και του τουρισμού.

Ο βιώσιμος τουρισμός που σέβεται το περιβάλλον και την τοπική κουλτούρα είναι η απάντηση στις προκλήσεις του μέλλοντος.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και εντατική δουλειά, άμεση κινητοποίηση φορέων και πολιτών, καθώς και την επίτευξη συνεργασίας με κορυφαία ομάδα κινηματογραφιστών, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το Rural Stories of Thessaloniki.

Η θεματική της παγκόσμιας ημέρας τουρισμού είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την προώθηση της υπαίθρου της Θεσσαλονίκης και ο ΟΤΘ την εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα από αυτή την παραγωγή.

Η ύπαιθρος του νομού Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει έναν προορισμό με έντονες συγκινήσεις για τους λάτρεις της εξοχής και του αυθεντικού τρόπου ζωής και αναψυχής.

Ένα συνεργείο επτά ανθρώπων σε συνεργασία με δεκάδες ντόπιους στους δήμους Βόλβης, Δέλτα, Θερμαϊκού και Θέρμης που είναι συνδρομητικά μέλη του ΟΤΘ και συνεργάστηκαν υπό τις κατευθύνσεις του, δούλεψαν μεθοδικά για τη δημιουργία του Rural Stories of Thessaloniki.

Όπως δήλωσε η Βούλα Πατουλιδου, Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης «η ύπαιθρος του νομού Θεσσαλονίκης μπορεί να αποτελέσει το φιλί της ζωής για τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής».

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

 Τοποθεσίες των γυρισμάτων:

  • Λίμνη Βόλβη
  • Μακεδονικά Τέμπη / κάστρο Ρεντίνας
  • Νυμφόπετρα
  • Φράγμα Θέρμης
  • Κτήμα Γεροβασιλείου
  • Παραλία Αγγελοχωρίου
  • Καλύβες ψαράδων Χαλάστρα
  • Δέλτα Αξιού
  • Υδροβιότοπος Γαλλικού Ποταμού
  • Ανάχωμα & Κόκκινος δρόμος Καλοχωρίου

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media