Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης: Aπολογισμός έργων για το 2021

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) παρουσίασε τον απολογισμό των έργων του, για το 2021, σε μία ιδιαίτερη συνέντευξη τύπου, με φόντο την πιο όμορφη θέα της Θεσσαλονίκης.

Την παρουσίαση έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Χαιρετισμό απηύθυνε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη η οποία αναφέρθηκε στην καμπάνια που ετοιμάζει το Υπουργείο Τουρισμού για Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την προώθηση των δύο πόλεων ως city break προορισμούς.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην κύρια στόχευση της περιφέρειας για υψηλής ποιότητας τουρισμό 365 μέρες το χρόνο.

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Κωνσταντίνος Ζήκος σημείωσε πως ο εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος όλης της χώρας αλλάζει και φεύγει από το μοντέλο ήλιος – θάλασσα και βασίζεται πλέον στο τρίπτυχο άνθρωποι – αξίες – εμπειρίες και η Θεσσαλονίκη είναι ιδανικός πρεσβευτής.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε πως η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που μπορεί να αναδείξει με μεγάλη επιτυχία πολλές μορφές τουρισμού όπως ο αθλητικός τουρισμός, φέρνοντας για παράδειγμα τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις των Διεθνών Μαραθωνίων.

Η κα Πατουλίδου επεσήμανε πως το 2021 ήταν η χρονιά που έδειξε τα πρώτα αισιόδοξα και ελπιδοφόρα σημάδια ανάκαμψης για τον τουρισμό. Παρομοίωσε τη Θεσσαλονίκη σαν την αθλήτρια που κάθεται στη γραμμή εκκίνησης και είναι έτοιμη να κάνει την κούρσα της ζωής της.

Τόνισε πως η συμβολή του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στην προβολή της είναι καταλυτική τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή περισσότερο από ποτέ.

«Στόχος μας είναι μέσα από την σύμπραξη όλων των φορέων της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης να αυξήσουμε την ποιότητα και την ποσότητα των εισερχόμενων ροών τουρισμού και όλες ενέργειες και δράσεις του Οργανισμού εντείνονται προς αυτή την κατεύθυνση».

Η εξαιρετική συνεργασία με όλους τους φορείς συνετέλεσαν στην επιτυχημένη προβολή της πόλης.

Παρόντες στην συνέντευξη τύπου ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης ήταν η Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Πολιτισμού και Αναπληρώτρια Πρόεδρος του ΟΤΘ Μαρία Καραγιάννη, η Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου και Ταμίας του ΟΤΘ Χρύσα Γρανούζη, η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Ευθύνης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Θεοδώρα Ρήγα και ο Πρόεδρος της ΔΕΘ – Helexpo Τάσος Τζήκας.

 

Δείτε το video

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media