Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023

Οι προβλέψεις της TUI για τον ελληνικό τουρισμό το 2016

TUI

Οι προοπτικές του ελληνικού τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο του 1ου διεθνούς συνεδρίου τουρισμού με θέμα: «Βόρεια Ελλάδα – 365 Ημέρες Τουρισμός», το οποίο οργάνωσαν τα πέντε διμερή Επιμελητήρια: Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, Ελληνογαλλικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Ελληνογερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 1 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η φετινή τουριστική σεζόν θα πάει καλά για την Ελλάδα, που θα καταγράψει μονοψήφιο ποσοστό αύξησης γιατί δεν αξιοποιείται η μεγάλη μείωση, της τάξης του 40%, στον τουρκικό τουρισμό με αποτέλεσμα όλες τις ακυρώσεις, μέχρι στιγμής, να τις ωφελείται η Ισπανία, ανέφερε ο Μιχάλης Μαυρόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μεσογείου της TUI Destination Services.

Θετικές προβλέψεις για φέτος, υπάρχουν για την Κύπρο (διψήφιο ποσοστό αύξησης), την Κροατία και την Ιταλία, σύμφωνα με τον κ. Μαυρόπουλο.

Επιπλέον, ο κ. Μαυρόπουλος είπε ότι η Ελλάδα είναι χώρα ασυναγώνιστης φυσικής ομορφιάς και αποτελεί στρατηγικό προορισμό για την TUI, ενώ η βόρεια Ελλάδα, που λόγω της έλευσης πλούσιων τουριστών παραμέλησε κάπως τις αγορές της δυτικής Ευρώπης, θα πρέπει να κάνει συντονισμένες ενέργειες, σε βάθος 5 – 10 χρόνων, για να προσελκύσει και πάλι παλιούς πελάτες όπως είναι οι Γερμανοί αλλά και οι Βρετανοί.

Πηγή: www.voria.gr