Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Όμιλος Καράτζη: Δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κρήτη

KARATZIS2

 

Δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία σχεδιάζει να δημιουργήσει στην Κρήτη ο όμιλος Καράτζη, του οποίου οι εταιρείες ασχολούνται με τους κλάδους της συσκευασίας τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, του τουρισμού και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Αντώνη Καράτζη, αναμένεται η έκδοση αδειών για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των ξενοδοχείων σε Χερσόνησο και Ιεράπετρα.

Η μονάδα στη Χερσόνησο θα ανεγερθεί δίπλα στο υφιστάμενο ξενοδοχείο του ομίλου, το επίσης πεντάστερο «Nana Βeach», το οποίο διαθέτει 500 δωμάτια, μπανγκαλόους και σουίτες. Θα είναι τύπου Βed and Breakfast με premium υπηρεσίες ώστε να μην υπάρχει επικάλυψη δραστηριοτήτων με το all-inclusive «Nana Beach». Το καινούργιο πέντε αστέρων ξενοδοχείο θα είναι δυναμικότητας 118 δωματίων και 240 κλινών. Το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 14.547.246 ευρώ, ενώ θα υπάρξει επιχορήγηση 4.282.679,91 ευρώ από τον επενδυτικό νόμο.

KARATZIS1

Η περιοχή στην Ιεράπετρα που θα κατασκευαστεί το νέο ξενοδοχείο του ομίλου Καράτζη

Επιπλέον σχέδια για τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας πέντε αστέρων έχει και η θυγατρική του ομίλου Καράτζη, “ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε.”, στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη του Δήμου Ιεράπετρας. Η μονάδα στην Ιεράπετρα θα χτιστεί σε έκταση 150 στρεμμάτων που έχει αποκτήσει ο όμιλος. Το επενδυτικό σχέδιο ύψους 37,26 εκατ. ευρώ προβλέπει τη δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 321 δωματίων (597 κλινών).

Πηγές: www.tovima.gr, www.euro2day.gr

Φωτογραφία: www.karatzis.gr