Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024

Όμιλος Καράτζη: Δύο νέα πεντάστερα ξενοδοχεία στην Κρήτη

NANA

Το Nana Beach

 

Ο όμιλος εταιρειών Καράτζη, που δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 με το ιδιόκτητο 5άστερο Nana Beach, δυναμικότητας 1.400 κλινών (500 δωμάτια, bungalows και σουίτες), το οποίο βρίσκεται στη Χερσόνησο Ηρακλείου της Κρήτης, έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό για την ανέγερση νέου πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων, παρακείμενου στο Nana Beach.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου, Αντώνη Καράτζη: «Το 40% των ετήσιων αφίξεων στο ξενοδοχείο μας είναι πελάτες που έρχονται σταθερά τα τελευταία χρόνια και χαρακτηρίζονται “επαναλαμβανόμενοι”. Ωστόσο η καθυστέρηση στην παροχή βίζας προς τους Ρώσους τουρίστες το πρώτο πεντάμηνο του 2016 στέρησε σημαντικά έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό. Πιστεύω ότι θα είμαστε πιο προσεκτικοί τα επόμενα χρόνια».

Σύμφωνα με τον κ. Καράτζη, η διοίκηση του ομίλου έχει ολοκληρώσει το σχεδιασμό και έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για την ανέγερση νέου πολυτελούς ξενοδοχείου 5 αστέρων, παρακείμενου στο υφιστάμενο ξενοδοχείο της εταιρείας, Nana Beach. Η νέα μονάδα θα διαθέτει 127 δωμάτια και 260 κλίνες σε έκταση 37 στρεμμάτων στο Δράπανο Χερσονήσου και θα δημιουργήσει 100 νέες θέσεις εργασίας. Το κόστος της αναμένεται να αγγίξει τα 16 εκατ. ευρώ, ενώ θα υπάρξει επιχορήγηση 4,43 εκατ. ευρώ από τον επενδυτικό νόμο.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το Νοέμβριο, αφού έχει εξασφαλιστεί η άδεια για την κατασκευή και τη διαμόρφωση παραλίας μπροστά από το ξενοδοχείο, ενώ η αποπεράτωση θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από την έναρξη των εργασιών.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Ανέστη Ντόκα στο kathimerini.gr

Σημείωση e – Travel News: Επιπλέον, η εταιρεία «ΣΤΕΛΛΑ ΠΟΛΑΡΙΣ ΚΡΕΤΑ Α.Ε.», θυγατρική του ομίλου ΚΑΡΑΤΖΗ, σχεδιάζει σε ιδιόκτητη παραθαλάσσια έκταση στην Ιεράπετρα του νομού Λασιθίου, 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα 700 κλινών (δωμάτια, σουίτες και bungalows).

Η έκταση στην Ιεράπετρα που θα κατασκευαστεί το ξενοδοχείο του ομίλου Καράτζη

Η έκταση στην Ιεράπετρα που θα κατασκευαστεί το ξενοδοχείο του ομίλου Καράτζη

Φωτογραφίες: www.karatzis.gr