Παρασκευή 29 Μαϊου 2020

Ο ισραηλινός όμιλος Fattal επαναλειτουργεί το πρώην Esperia της οδού Σταδίου

Ο ισραηλινός όμιλος Fattal υπέβαλε σήμερα την υψηλότερη προσφορά στο διαγωνισμό μακροχρόνιας ενοικίασης του πρώην ξενοδοχείου Esperia της οδού Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο μέχρι το 2010 που διέκοψε τη λειτουργία του διέθετε 176 δωμάτια.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος Fattal είναι ο μεγαλύτερος του Ισραήλ με 39 ξενοδοχεία και 16.700 δωμάτια σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς της χώρας. Διαχειρίζεται ακόμη 150 ξενοδοχεία υπό την επωνυμία Leonardo στην Ευρώπη.

Τώρα, ο όμιλος Fattal με το brand Leonardo θα αναλάβει τη διαχείριση του πρώην Esperia.

 

Οι προσφορές στο διαγωνισμό ήταν τρεις:

1. O όμιλος Fattal πρόσφερε μηνιαίο ενοίκιο 95.830 ευρώ.

2. Tο σχήμα της YAZBEK, λιβανέζικων συμφερόντων από κοινού με τον όμιλο της Marriott, που ένωσαν για δεύτερη φορά τις δυνάμεις τους, αφού ήδη προετοιμάζουν το 5άστερο Academia of Athens, Autograph Collection στην oδό Ακαδημίας, πρόσφερε μηνιαίο ενοίκιο 94.250 ευρώ.

3. Ο όμιλος Βερούκα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετς Bazaar, που έχει συμμαχήσει με το μεγάλο γαλλικό όμιλο Accor, πρόσφερε μηνιαίο ενοίκιο 90.000 ευρώ.

 

Oι Ισραηλινοί της Fattal, που αναδεικνύονται έτσι προτιμητέοι επενδυτές για το ξενοδοχείο που θα μετατραπεί σε 5άστερη μονάδα, σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού του ΕΦΚΑ, θα προχωρήσουν σε ριζική ανακαίνιση του κτηρίου, που θα κοστίσει τουλάχιστον 10,5 εκατ. ευρώ.

 

Διαβάστε ολόκληρα τα ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούκη (ΕΔΩ) στο newmoney.gr και της Τέτης Ηγουμενίδη (ΕΔΩ) στο naftemporiki.gr.