Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Δημιουργία Ολυμπιακών διαστάσεων ποδηλατοδρομίου στο Βόλο

Αυτοψία στο χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Βόλου για την ανέγερση ανοιχτού ποδηλατοδρομίου ολυμπιακών διαστάσεων που χρηματοδοτεί και κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Το έργο και η μελέτη της κατασκευής του σύγχρονου, ολυμπιακών προδιαγραφών ποδηλατοδρομίου, χρηματοδοτείται με 2,6 εκατ. ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

RevitUp – Digital & Revenue Management

Μετά την αυτοψία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας συμμετείχε σε τεχνική σύσκεψη με στελέχη της ιταλικής εταιρείας που έχει την τεχνογνωσία, για να βοηθήσουν στην εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή του ποδηλατοδρομίου.

Η ποδηλατική πίστα έχει χωροθετηθεί σε έκταση που βρίσκεται στη Ν. Ιωνία, απέναντι από το Πανθεσσαλικό Στάδιο και πίσω από το κλειστό Κολυμβητήριο. Θα διαθέτει χώρους στάθμευσης και εύκολη πρόσβαση από την περιφερειακή οδό του Βόλου.

Ο κ. Αγοραστός, είχε δηλώσει το Μάρτιο του 2019, όταν ανακοινώθηκε η δημιουργία του ποδηλατοδρομίου:

«Θα προσελκύσουμε αθλητικό τουρισμό, μεγάλες και μικρές διοργανώσεις, ενώ θα λειτουργήσει και ως προπονητικό κέντρο που αναζητούν σε ολόκληρη την Ευρώπη».

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media