Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

H Ολυμπία Αναστασοπούλου νέα Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης

Aλλαγές στις θέσεις Γενικών και Ειδικών Γραμματέων της Κυβέρνησης ανακοινώθηκαν χθες (27/12).

Νέα Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού αναλαμβάνει η Ολυμπία Αναστασοπούλου στη θέση της Βίκυς Λοΐζου, η οποία θα είναι υποψήφια βουλευτής με το κυβερνών κόμμα στις επόμενες εκλογές.

 

Το βιογραφικό της Ολυμπίας Αναστασοπούλου (πηγή: www.olympiaanastasopoulou.gr)

Aριστούχος απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών και της Νομικής Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, με εικοσαετή πλέον εμπειρία και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έχει συνεργαστεί με μεγάλα δικηγορικά γραφεία και εταιρίες/οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ιδιαίτερα στον εμπορικό, ασφαλιστικό και χρηματοπιστωτικό τομέα.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά και είναι μητέρα δύο αγοριών.

 

RevitUp – Digital & Revenue Management

 

Το 2010 εκλέχτηκε με την πρώτη Δημοτική Σύμβουλος Π. Φαλήρου χωρίς καμία κομματική στήριξη και διετέλεσε μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας.

Το 2014, με την ίδρυση του Ποταμιού, εντάχθηκε στους κόλπους του και ανέλαβε την ευθύνη του Τομέα Αυτοδιοίκησης.

Από το 2016 εκλεγόταν ανελλιπώς μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, του ανώτατου οργάνου του κινήματος και το εκπροσωπούσε με δημόσιες παρεμβάσεις στον τύπο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Στις κρισιμότερες εκλογές της Μεταπολίτευσης, τον Ιούλιο του 2019, με αδήριτη την ανάγκη για πολιτική αλλαγή στη χώρα, έθεσε τις δυνάμεις της στην υπηρεσία της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, κλείνοντας το ψηφοδέλτιο του ιδιαίτερα απαιτητικού Νοτίου Τομέα Αθηνών (Β3) και συγκεντρώνοντας τις ψήφους 6.500 περίπου προοδευτικών συμπολιτών μας σε διάστημα δύο εβδομάδων.

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στα social media