Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

ΟΛΠ: Επαφές με μεγάλους ξενοδοχειακούς ομίλους για τέσσερα νέα ξενοδοχεία στο λιμάνι του Πειραιά

 

Επαφές με μεγάλους ελληνικούς (ΛΑΜΨΑ του ομίλου Λασκαρίδη, Grecotel) και ξένους ξενοδοχειακούς ομίλους (Accor, Hilton, Marriott, ένα γαλλικό fund, ενώ έχει κλειστεί ραντεβού και με μεγάλο αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο που έχει τοποθετηθεί αποφασιστικά στον ελληνικό ξενοδοχειακό χάρτη και στην Αθήνα), πραγματοποιεί αυτό το διάστημα η διοίκηση του ΟΛΠ, στο πλαίσιο του σχεδίου δημιουργίας τεσσάρων ξενοδοχείων (τρία 5άστερα και ένα 4άστερο), από την Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και οι υπογραφές για το πρώτο ή τα πρώτα από τα τέσσερα ξενοδοχεία θα έχουν μπει έως το τέλος του έτους. Η επιλογή δεν θα γίνει με ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία, αφού αφορά ιδιωτικό έργο.

Το ένα 5άστερο σχεδιάζεται να χωροθετηθεί στην περιοχή Πόρτο Λεόνε, δηλαδή στη νότια πλευρά του λιμανιού, εκεί όπου βρίσκεται και ο προβλήτας των κρουαζιερόπλοιων.

Το δεύτερο ξενοδοχείο πέντε αστέρων τοποθετείται στη λεγόμενη «Παγόδα» (φωτογραφία) στην Ακτή Μιαούλη, με διατήρηση της σκεπής της που έχει χαρακτηριστεί διατηρητέα.

 

 

Τα άλλα δύο, ένα τεσσάρων και ένα πέντε αστέρων, που είναι και πιθανότερο, σύμφωνα με πληροφορίες, να αναπτυχθούν πρώτα, σχεδιάζεται να γίνουν με μετατροπή των δύο μεγάλων παλαιών αποθηκών στο λιμάνι (φωτογραφία) σε ξενοδοχεία.

 

Οι δύο παλιές αποθήκες κοντά στην πύλη Ε2 (Δραπετσώνα) του λιμανιού θα μετατραπούν σε ξενοδοχεία

 

Παράλληλα, ο ΟΛΠ έχει δρομολογήσει και τη διαδικασία για την παραχώρηση χώρων της χερσαίας ζώνης του για την ανάπτυξη και τη λειτουργία τριών πολυτελών εστιατορίων.

 

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το ρεπορτάζ του Ηλία Μπέλλου στο kathimerini.gr.

Φωτογραφίες: www.google.gr/maps

 

Ακολουθήστε το etravelnews.gr στο Instagram