Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού προσελκύουν επισκέπτες στο Πήλιο

PELIO

Κατάβαση φαραγγιών, καταρρίχηση, εναέρια διαδρομή (flying fox), αλλά και πεζοπορία, ιππασία, καγιάκ στη θάλασσα, τοξοβολία και ορεινή ποδηλασία είναι μόνο ορισμένες από τις δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού που αναδεικνύονται ολοένα και περισσότερο στο Πήλιο, κερδίζοντας την προτίμηση των επισκεπτών της περιοχής που επιλέγουν κάτι διαφορετικό για τη διαμονή τους.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, «άνοιξαν περισσότερα καταλύματα σε σχέση με πέρυσι (για την περίοδο του Πάσχα) και γενικότερα η δραστηριότητα στο Πήλιο, όπως ο περιπατητικός τουρισμός, η κατάβαση φαραγγιών, το κανόε – καγιάκ, έχουν δώσει ένα τόνο που δεν αφορά μόνο τα Σαββατοκύριακα».
Το Πήλιο διαθέτει μεγάλο αριθμό μονοπατιών που είναι ιδανικά για περιπατητικό, ιππικό και ποδηλατικό τουρισμό, ήπιας μορφής, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των επισκεπτών στην περιοχή.
Πέραν των χαρτογραφημένων μονοπατιών του Πηλίου, τα φαράγγια του στην Τσαγκαράδα και οι υπόλοιπες δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή, μέσω εταιρειών που εξειδικεύονται στο πεδίο του εναλλακτικού τουρισμού, αποτελούν ένα σημαντικό παράγοντα στην αύξηση της τουριστικής κίνησης.
Για όσους αντιμετωπίζουν με δισταγμό και επιφύλαξη το ενδεχόμενο κατάβασης φαραγγιών, η Νατάσα Ρεμπάτη, εργαζόμενη σε ταξιδιωτικό γραφείο που εξειδικεύεται στην παροχή τέτοιων δραστηριοτήτων, δίνει τη λύση. Σύμφωνα με την κ. Ρεμπάτη, οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και όσοι έχουν την περιέργεια να ακολουθήσουν τους πιο τολμηρούς της παρέας ή της οικογένειάς τους, λαμβάνοντας τις κατάλληλες προφυλάξεις και με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών ξεκινούν την κατάβαση στο φαράγγι που θα επιλέξουν (τα φαράγγια της Τσαγκαράδας είναι του Μυλοποτάμου και της Φακίστρας, έχουν πλούσια βλάστηση και καθένα απ’ αυτά καταλήγει σε πολύ όμορφες παραλίες).
Η κατάβαση φαραγγιών αφορά τη διάσχισή τους, ακολουθώντας την πορεία των υδάτων και προσπερνώντας κάθε εμπόδιο με τεχνικά μέσα. Η δραστηριότητα συνδυάζει περπάτημα εκτός μονοπατιού ή μέσα στο νερό, βουτιές στο νερό, κολύμπι και κατάβαση με σχοινί σε καταρράκτες.
Όσο δύσκολη και αν φαντάζει, η κατάβαση φαραγγιών είναι μια δραστηριότητα που απευθύνεται σε μικρά παιδιά και ενήλικες (από 11 ετών με συνοδεία γονέων μέχρι και 60 ετών).

Πηγή: www.imerisia.gr
Φωτογραφία: www.volosinfo.gr

Post Tags
Share Post