Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Αυστριακών για το 2017

 

 

Ελλάδα και Ισπανία, είναι οι διαφαινόμενοι νικητές της τουριστικής περιόδου 2017, σύμφωνα με τις κρατήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως σήμερα και τις διαγραφόμενες τάσεις, αναφέρει σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αυστριακών Τουριστικών Γραφείων ÖRV  κ. Josef Peterleitner.

Ανοδική τάση της τάξης του 10%, παρατηρείται στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται σε τουριστικά Γραφεία, καθώς οι τιμές στο διαδίκτυο δεν είναι πλέον τόσο συμφέρουσες.

Διακοπές αναψυχής, γνωριμία με τη χώρα, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της και επιλογή ξενοδοχείων με σεβασμό στο περιβάλλον είναι παράγοντες που επηρεάζουν την τελική απόφαση για τον προορισμό. Επίσης οι διακοπές που συμπεριλαμβάνουν δραστηριότητες κερδίσουν συνεχώς έδαφος. Η επιθυμία των Αυστριακών για ταξίδια και ποιοτικές διακοπές παραμένει σταθερή και δυναμική, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κ. Peter Laimer από τη Στατιστική Υπηρεσία της Αυστρίας (Statistik Austria).

«Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί των Αυστριακών (όσον αφορά στους αεροπορικούς προορισμούς) για το 2017, φαίνεται να παραμένουν οι νικητές του 2016, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Βουλγαρία, Κύπρος, Πορτογαλία και Μαρόκο συμπεριλαμβάνονται και πάλι στους σημαντικότερους προορισμούς ενώ Αίγυπτος και Τυνησία χάνουν έδαφος. Κάπως «διστακτικά» ξεκινούν οι κρατήσεις για Τουρκία και θα χαρούμε όταν αυτή η σημαντική από τουριστική άποψη χώρα, ανακτήσει και πάλι τη θέση που είχε πριν δύο χρόνια» τόνισε ο κ. Peterleitner.

Όσον αφορά στους οδικούς προορισμούς, παραμένουν δημοφιλείς η Κροατία και η Ιταλία ενώ ανοδική τάση διαγράφεται και για υπερπόντια ταξίδια προς βόρειο Αμερική, Δομινικανική Δημοκρατία, Μαλβίδες, Ταϊλάνδη, Κούβα και Μαυρίκιο.

Η κρουαζιέρα συνεχίζει και το 2017 την ανοδική της πορεία όπως επίσης και τα ταξίδια πόλεων και μικρής διάρκειας.

 

Post Tags
Share Post