Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ο ΣΕΤΕ υπέρ των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων

RETSOS

 

Yπέρ της υποχρεωτικής ισχύος και εφαρμογής των συλλογικών κλαδικών συμβάσεων εργασίας τάσσεται ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Αυτά ανέφερε ο Α΄ αντιπρόεδρος του ΣETE Γιάννης Ρέτσος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση για την τριμερή επικύρωση της διαγνωστικής έκθεσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στην Ελλάδα που έχει εκπονηθεί από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας.

Ο κ. Ρέτσος τόνισε ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος τήρησε απαρέγκλιτα την προσήλωσή του στην ανάγκη ομαλών εργασιακών σχέσεων, εργασιακής ειρήνης και κοινωνικής συνοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθύμισε, ότι ξενοδόχοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι υπέγραψαν την τρίτη κατά σειρά από το 2012 κλαδική συλλογική σύμβαση. Η σύμβαση προβλέπει τη διατήρηση του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία στο επίπεδο των 761 ευρώ για τον πρώτο χρόνο, καθώς και αύξηση 1% από την 1η Απριλίου 2017.

Επίσης, βάσει των όρων της σύμβασης διατηρείται το σύνολο των επιδομάτων και των θεσμικών διασφαλίσεων για τους εργαζομένους που προβλέπονταν από τις προηγούμενες συμβάσεις.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του κ. Ρέτσου