Τρίτη 23 Απριλίου 2024

Ο Γιάννης Ρέτσος υποψήφιος πρόεδρος του ΣΕΤΕ

 

O Γιάννης Ρέτσος, αντιπρόεδρος, σήμερα, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Electra Hotels & Resorts, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του Συνδέσμου, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μελών του, που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου.

Ο σημερινός πρόεδρος, Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος συμπληρώνει το Μάιο δύο θητείες στην προεδρία του ΣΕΤΕ, δεν θα θέσει υποψηφιότητα, καθώς το καταστατικό λειτουργίας του Συνδέσμου δίνει το δικαίωμα σε κάθε πρόεδρο να ασκήσει τα καθήκοντά του έως δύο θητείες, τριετούς διάρκειας.

Σύμφωνα με τον κ. Ρέτσο, από τις πρώτες ενέργειες που θα ολοκληρωθούν στη διάρκεια της θητείας του, θα είναι η έναρξη λειτουργίας γραφείου του ΣΕΤΕ στις Βρυξέλλες, με στόχο την ισχυροποίηση του ρόλου του Συνδέσμου, κατ’ επέκταση του ρόλου του ελληνικού τουρισμού, στο κέντρο λήψης αποφάσεων της Ευρώπης.

Σε ό,τι αφορά στην «Marketing Greece A.E.», την εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, η οποία ιδρύθηκε το 2013 για την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, τονίζει ότι θα επιδιωχθεί η πλήρης αυτοχρηματοδότησή της και η περαιτέρω επικοινωνία της στους τουριστικούς επιχειρηματίες για τη χρησιμότητά της.

Επίσης, το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ προβλέπεται να ενισχυθεί, ακόμη, περισσότερο για τη συνέχιση του έργου του, τόσο σε επίπεδο ανάλυσης των στατιστικών στοιχείων για τον τουρισμό όσο και σε επίπεδο υλοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο κ. Ρέτσος αναφέρει ότι ο ΣΕΤΕ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει δράσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην τουριστική οικονομία, με σκοπό τη μείωση των φορολογικών βαρών σε αντίστοιχα επίπεδα με αυτά που ισχύουν σε ανταγωνιστικούς προορισμούς και τον περιορισμό φαινόμενων παραοικονομίας που τροφοδοτούν οι «γκρίζες» μισθώσεις σε ακίνητα.

 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το άρθρο του Στάθη Κουσουνή στο kathimerini.gr